Uutta!‎ > ‎

Uutta: muokkaa Microsoft Office -tiedostoja Drivellä

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 1.7.2014 klo 4.17
Google käyttäjät ovat tottuneet muokkaamaan Drivellä erilaisia dokumentteja yhdessä muiden käyttäjien kanssa. Drivelle on aikaisemmin voinut ladata myös muuta tiedostomuotoa olevia tiedostoja, kuten Word ja Excel -tiedostoja. Näiden sisältöä ei ole kuitenkaan voinut muokata ilman muuntoprosessia, jossa esimerkiksi Excel-tiedosto on muunnettu latausvaiheessa Google Laskentaulukoksi. 

Nyt tilanne on kuitenkin toisin ja jatkossa voit myös muokata Microsoft Word-, Powerpoint®- ja Excel® -tiedostoja Driven selainversiossa sekä iOS- ja Android-laitteissa, vaikka sinulla ei kyseisiin laitteisiin olisi Office-ohjelmia asennettuna. Kun muokkaat Drivellä Office-tiedostoja, ne säilyvät koko ajan alkuperäisessä tiedostomuodossaan. 

Tietokoneella työskenneltäessä Office-tiedostojen muokkaamisen Drivellä saa käyttöön asentamalla Chrome-selaimeen lisäosan Chrome Web Storesta. Driven eri mobiilisovelluksiin ominaisuus on sisäänrakennettuna jo valmiiksi ja muokkaaminen onnistuu ilman lisäasennuksia. 

Voit tarkastella ja muokata Microsoft Word-, Excel- ja PowerPoint-tiedostoja, vaikka tietokoneessasi ei olisi Office-pakettia. Kun laajennus on asennettu, Chromeen vetämäsi ja Gmailissa tai Google Drivessa avaamasi Office-tiedostot avataan Docs-, Sheets- tai Slides-ohjelmassa, jossa voit katsella ja muokata niitä. Voit tallentaan jokaisen tiedon alkuperäisessä Office-muodossa tai muuntaa sen Docs-, Sheets- tai Slides-tiedostoksi. Tällöin käytettävissäsi on lisää ominaisuuksia, kuten muiden kutsuminen muokkaamaan tiedostoa kanssasi, kommentointi, pikaviestit ja paljon muuta. Muistathan, että tällöin tiedostot eivät myöskään kuluta tallennustilaasi.

Tuetut tiedostomuodot: 
  • .doc 
  • .docx 
  • .xls 
  • .xlsx 
  • .ppt 
  • .pptx

Tämä uusi ominaisuus on osa uudistuneen Driven julkaisua, joka saapuu kaikille käyttäjille lähiviikkoina. Saat tällöin kutsun tutustua uuteen Driveen. Hyväksymällä mahdollisuuden, Drivesi päivittyy tuoreimpaan versioon ja kaikki uudet ominaisuudet ja Driven uudistunut ulkoasua saapuvat käytettäväksesi. 


Comments