Uutta!‎ > ‎

#904 - Näin otat offline -toiminnon käyttöön Drivessä

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 22.3.2013 klo 4.29
Kuten Gmailissa, myös Drivessä on mahdollisuus ottaa käyttöön offline- muokkaus dokumenteille, jolloin dokumentin muokkaaminen onnistuu myös ilman verkkoyhteyttä. Muutokset integroituvat välittömästi verkkoyhteyden ollessa jälleen saatavilla. Erityisen hyödyllistä on ottaa offline- toiminto käyttöön mikäli liikut työsi puolesta paljon ja käytät kannettavaa tietokonetta. Tällöin olet varmasti usein alueella, jossa verkkoyhteys saattaa pätkiä tai olla heikko.

Näin otat offline toiminnon käyttöön:

Jotta voit ottaa offline-tilan käyttöön Google Drivessa, sinun on oltava yhteydessä internetiin ja muokattava muutamia Google Chrome -selaimen asetuksia:

  1. Asenna Google Chrome Uusi ikkuna, jos sinulla ei vielä ole sitä.
  2. Avaa Chromen uusi selainikkuna ja mene osoitteeseen drive.google.com.
  3. Napsauta rataskuvakkeen avautuvaa valikkoa Rataskuvake ja valitse Ota Google-dokumentit käyttöön offline-tilassa.
  4. Napsauta avautuvassa Ota Google-dokumentit käyttöön offline-tilassa -valintaikkunassa Salli offline-asiakirjat.
  5. Napsauta valintaikkunan vieressä Asenna Chrome Web Storesta.
  6. Napsauta Chrome Web Storessa Asenna.
  7. Palaa Google Driveen napsauttamalla Google-dokumentit-kuvaketta.

Tee samat asetukset kaikilla tietokoneilla, joissa haluat käyttää Google Drivea offline-tilassa.
Kun offline- toiminto on asennettu Google Driveen, verkkoyhteyden pätkiminen esim. matkustettaessa junassa tai lentokoneessa, ei enää katkaise työskentelyä. Mikäli dokumentissa on useita muita henkilöitä muokkaamassa, heille tekemäsi muutokset näkyvät välittömästi verkkoyhteyden ollessa jälleen saatavilla, kuten myös heidän tekemänsä muutokset näkyvät sinulle. 

HUOM!
Suojaa Google Drive ottamalla offline-tila käyttöön vain henkilökohtaisilla tietokoneilla tai tietokoneilla, joissa sinulla on salasanalla suojattu tili. Offline-tilan käyttöönotto julkisilla tai jaetuilla tietokoneilla saattaa vaarantaa tiedostosi, sillä muut saattavat voida tarkastella synkronoituja Google-asiakirjojasi ja laskentataulukoitasi.

Lähde: Google

Comments