Uutta!‎ > ‎

#799 - Chrome selain: näin luot käyttäjäprofiileja

lähettänyt VerkkoAps VerkkoAps 18.1.2013 klo 0.56
Jos käytät useaa Gmail -tiliä samanaikaisesti, olet saattanut huomata kuinka ärsyttävää on uudelleen kirjautua sisään toiseen tiliin, koska poistuit juuri toisesta.
Turvallisuussyistä on välttämätöntä, että Gmail nollaa kaikki kirjautumiset samasta selaimesta kun yhdessä välilehdessä kirjaudutaan ulos. Toiminto on itseasiassa erittäin tarpeellinen käyttäjien tietoturvan kannalta, mutta useassa tilissä samanaikaisesti työskennellessä se saattaa välillä sapettaa.

Onneksi asiaan on ratkaisu: Chrome -selaimeen on mahdollista luoda käyttäjäprofiileja!

Näin luot selainkäyttäjäprofiilin:

Ohjeet Windows-käyttäjille

  1. Sulje Google Chrome -selain täysin.
  2. Paina pikanäppäintä Windows-näppäin +E, niin Resurssienhallinta avautuu.
  3. Kirjoita näkyviin avautuvassa Resurssienhallinta-ikkunassa osoiteriville seuraava:
    • Windows XP%USERPROFILE%\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\
    • Windows Vista / Windows 7 / Windows 8%LOCALAPPDATA%\Google\Chrome\User Data\
  4. Etsi Default-kansio hakemistoikkunasta ja nimeä se uudelleen seuraavasti: Backup default.
  5. Yritä avata Google Chrome uudelleen. Uusi Default-kansio luodaan automaattisesti, kun alat käyttää selainta.

Voit halutessasi siirtää tietoja vanhasta käyttäjäprofiilista uuteen. Emme kuitenkaan suosittele tätä, koska osa vanhasta profiilistasi oli vioittunut. Jos kuitenkin haluat siirtää vanhat kirjanmerkkisi, kopioi Backup default -kansiossa oleva Bookmarks.bak-tiedosto uuteen Default-kansioon. Vaihda tiedoston siirtämisen jälkeen Bookmarks.bak-tiedoston nimeksi Bookmarks. Kirjanmerkit on nyt siirretty.

Ohjeet Mac-käyttäjille

  1. Poistu Google Chrome -selaimesta täysin.
  2. Siirry kohtaan Siirry-valikko > Siirry kansioon.
  3. Kirjoita tekstikenttään jokin seuraavista hakemistoista ja paina Siirry.

    ~/Library/Application Support/Google/Chrome/

  4. Etsi Default-kansio hakemistoikkunasta ja nimeä se uudelleen seuraavasti: Backup default.
  5. Yritä avata Google Chrome uudelleen. Uusi Default-kansio luodaan automaattisesti, kun alat käyttää selainta.

Voit halutessasi siirtää tietoja vanhasta käyttäjäprofiilista uuteen. Emme kuitenkaan suosittele tätä, koska osa vanhasta profiilistasi oli vioittunut. Jos kuitenkin haluat siirtää vanhat kirjanmerkkisi, kopioi Backup default -kansiossa oleva Bookmarks.bak-tiedosto uuteen Default-kansioon. Vaihda tiedoston siirtämisen jälkeen Bookmarks.bak-tiedoston nimeksi Bookmarks. Kirjanmerkit on nyt siirretty.


Lähde: Google


Comments