Uutta!‎ > ‎

#616 - Oma kuvasi Gmailissa

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 27.9.2012 klo 2.13   [ 27.9.2012 klo 2.13 päivitetty ]

Kuva Gmailissa on käyntikorttimainen, persoonallisuutta viestintään lisäävä ominaisuus.  Oikein valitun kuvan avulla luot yhteyshenkilöillesi asiallisen kuvan itsestäsi ja annat kasvot muuten niin pelkistettyyn sähköpostiviestintään.

Voit valita Gmail-kuvaksi melkein minkä tahansa kuvan. Kuva näytetään, kun joku toinen käyttäjä osoittaa nimeäsi postilaatikossa, yhteystiedoissa, pikaviestiluettelossa tai kun hän tarkastelee julkista Google-profiiliasi.

 1. Napsauta minkä tahansa Gmail-sivun yläreunassa olevaa rataskuvaketta.
 2. Valitse Sähköpostin asetukset.
 3. Napsauta Oma kuva -osiossa Valitse kuva. Lataa kuva -ikkuna avautuu.
 4. Lataa uusi kuva tietokoneelta, valitse kuva Picasa-verkkoalbumeista tai valitse jokin edellisistä Google-profiilikuvistasi.
 5. Voit rajata kuvan vetämällä valittua aluetta tai muuttaa alueen kokoa napsauttamalla ja vetämällä jotakin alueen kulmista. Voit muokata kuvaa napsauttamalla Muokkaa valokuvaa Picnikissä.
 6. Napsauta Aseta profiilikuvaksi.
 7. Voit valita, haluatko kaikkien Gmail-käyttäjien näkevän kuvasi, vai voivatko sen nähdä vain ne, joiden olet sallinut keskustelevan kanssasi. Tee valinta Asetukset-sivulla lataamasi kuvan vieressä olevien valintanappien avulla.

  • Näkyy kaikille tarkoittaa, että kuka tahansa, jolle lähetät sähköpostia, tai joka lähettää sinulle sähköpostia, voi nähdä kuvasi.. Jos sinulla on julkinen Google-profiili ilman valokuvaa ja valitset tämän vaihtoehdon, kuvaasi käytetään Google-profiilissasi, ja se näkyy muille siellä.
  • Näkyy vain henkilöille, joille voin lähettää pikaviestejä sisältää ne käyttäjät, joille on annettu lupa nähdä milloin olet online-tilassa ja lähettää sinulle pikaviestejä.

Voit tarkastella ja vaihtaa kuvaa Gmail-asetukset-sivulla. Muut käyttäjät näkevät kuvasi osoittaessaan nimeäsi keskusteluissa tai yhteystietoluettelossaan. Kuva näytetään myös kuvanasi Google Talkissa. Samaten Google Talkissa tehdyt kuvavalinnat näkyvät myös Gmailin käyttöliittymässä, vaikka muutoksen tuleminen voimaan voi kestää hetken. Jos sinulla on Google-profiili, Gmail-kuvaan tehdyt muutokset näytetään myös Google-profiilissasi.Comments