Uutta!‎ > ‎

#614 - Lisää muokattuja lähettäjäosoitteita Gmailiin

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 27.9.2012 klo 0.44
Gmailin muokattu lähettäjäosoite -ominaisuuden avulla voit lähettää sähköpostiviestejä Gmailin kautta niin, että lähettäjänä näkyy Gmail-osoitteesi sijasta toinen sähköpostiosoitteesi. Tämän ominaisuuden avulla on helpompaa hallita useita tilejä Gmailin käyttöliittymän kautta. Muokattu lähettäjäosoite -ominaisuus toimii vain, jos vaihtoehtoinen osoite kuuluu omistamaasi erilliseen tiliin. Jotta voit lähettää sähköpostia toisella Gmail-käyttäjätunnuksella, kyseinen tili pitää olla jo olemassa ennen liittämistä.

  1. Kirjaudu Gmailiin.
  2. Napsauta rataskuvaketta oikeassa yläkulmassa ja valitse Gmailin asetukset. Valitse Tilit ja tuonti -välilehti.
  3. Valitse Viestin lähetysosoite -osiossa Lisää toinen sähköpostiosoite.
  4. Kirjoita Sähköpostiosoite-kenttään nimesi ja toinen sähköpostiosoitteesi.
  5. Valitse toinen kahdesta vaihtoehdosta:
    • Lähetä posti Gmailin palvelimien avulla (tämä vaihtoehto on helpompi määrittää)
    • Käytä toisen sähköpostipalveluntarjoajan SMTP-palvelimia (tätä vaihtoehtoa suositellaan sähköpostitileille tai verkkotunnuksille, jotka ovat ammattikäytössä). Huomautus Google-sovellusten käyttäjille: joillakin verkkotunnustyypeillä tämä ominaisuus saattaa oletusarvoisesti olla pois käytöstä. Pyydä ohjeita järjestelmänvalvojaltasi.

Jos et saa vahvistussähköpostia, ota yhteyttä Google-sovellusten järjestelmänvalvojaan ja vahvista, että verkkotunnusalias tai lempinimi on määritetty.

Lähettämäsi viestit näyttävät tulevan verkkotunnusaliaksesta tai lempinimestä. Viestin palautuspolku näyttää ensisijaiset postiosoitteesi, mutta tiedot näkyvät vain niille vastaanottajille, jotka tarkistavat alkuperäisen viestin ylätunnisteet.

Kun asetukset on määritetty: sähköpostin lähettäminen

Kun haluat käyttää vahvistettua muokattua lähettäjäosoitetta kun kirjoitat uutta viestiä, valitse osoite Lähettäjä-kentän avattavasta valikosta. Jos olet vastaamassa tai lähettämässä edelleen, valitse ensin Lähettäjä-kentän vierestä vaihda. Halutessasi voit käyttää automaattisesti osoitetta, johon viesti lähetettiin.

Voit muokata vastausosoitetta valitsemalla Tilit-välilehdessä haluamasi osoitteen vieressä kohdan muokkaa. Voit poistaa osoitteen napsauttamalla poista.

Huomautus IMAP/POP-käyttäjille: Jos käytät Gmailia POP- tai IMAP-asiakassovelluksella (esim. Outlookilla) ja haluat lähettää viestejä muokatusta lähettäjäosoitteesta, vaihtoehtoja on kaksi. Suosittelemme, että määrität asiakassovellukseen kaksi lähtevää SMTP-palvelinta, toisen Gmailille ja toisen toiselle osoitteellesi. Toinen vaihtoehto on käyttää Gmailin lähteviä palvelimia eri lähettäjäosoitteella. Jos olet jo määrittänyt muokatun lähettäjäosoitteen verkkokäyttöliittymässä, viestin lähetystiedot ovat from:toinenosoite@verkkotunnus.fi, sender:käyttäjätunnus@gmail.com, riippumatta valitusta muokatusta lähetysmäärityksestä. Viestit lähetetään tavallisesta Gmail-osoitteestasi, jos et ole määrittänyt muokatun lähettäjäosoitteen asetuksia selainkäyttöliittymässä.Comments