Uutta!‎ > ‎

#594 - Google+ Paikalliset: Kuinka laatia hyvä arvio

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 20.9.2012 klo 4.09

Google+ Paikallisissa voit antaa rvioita ja jakaa vinkkejä vaikkapa suosikki ravintoloistasi tai putiikeista.  Kun kirjoitat erinomaisia arvosteluja, muut käyttäjät löytävät oikeat paikat helpommin. Pääset alkuun seuraavien vinkkien avulla:

  • Anna hyödyllisiä ja oivaltavia tietoja: Arvostelun tulee olla tarkka ja osuva paikalle, jota arvostelet. Siinä tulee kuvata, mitä muut kävijät todennäköisesti kokevat. Kuvaile, miksi pidit paikasta tai miksi et pitänyt siitä. Korosta, mikä erottaa paikan muista ja yritä jakaa uutta tietoa. Arvosteluissa voi aina kuvata ainutlaatuisia kokemuksia aina suosikkiruoista salaisiin alennusmyynteihin.
  • Pidä tiedot maanläheisinä: Ihmiset lukevat arvosteluja saadakseen tietoa oikeiden ihmisten oikeista kokemuksista, joten ole aito. Kirjoita arvosteluissa omasta suorasta kokemuksestasi. Yritä kuvailla kokemustasi mahdollisimman tarkasti niin positiivisten kuin negatiivistenkin puolien osalta.
  • Kunnioita paikkoja ja yrityksiä: Emme odota, että jokainen vuorovaikutus paikan tai yrityksen kanssa on täydellinen. Joskus voi olla tarpeen antaa kielteistä palautetta. Muista pitää kritiikki rakentavana, vaikka tuntisit olosi turhautuneeksi. Yrityksen omistajat voivat palautteen avulla parantaa yritystään.
  • Kirjoita tyylikkäästi: Ihmiset kiinnittävät enemmän huomiota, kun kirjoitat arvostelun ajatuksella. Pidä arvostelu helposti luettavana, äläkä käytä isoja kirjaimia tai välimerkkejä tarpeettomasti. Käytä hyvää kielioppia, tarkista oikeinkirjoitus ja vältä liiallisia hävyttömyyksiä. Valitse oikea pituus: ihmiset eivät välttämättä etsi muodollisia raportteja, vaan he haluavat tietää, mikä kyseisessä paikassa on tärkeää. Muotona voi olla essee tai haiku - jaa ajatuksesi ja ole luova.

Muista myös lukea arvostelujen sisältökäytäntö.

Arvostelujen poistaminen

Voit poistaa paikasta kirjoittamasi arvostelun seuraavasti:

  1. Kirjaudu Google+-palveluun.
  2. Siirrä hiiren kohdistin kohtaan explore_icon ja klikkaa Omat paikat.
  3. Etsi poistettava arvostelu ja klikkaa paikan nimeä, jotta pääset sen Google+ -sivulle.
  4. Selaa kohtaan Oma toiminta ja valitse Poista.
  5. Jos haluat varmasti poistaa arvostelun, klikkaa Poista-painiketta.

Lähde: Google


Comments