Uutta!‎ > ‎

#583 - Mikä on Gmailin henkilöt widget?

lähettänyt VerkkoAps VerkkoAps 14.9.2012 klo 2.38

Sähköpostissa on kyse yhtä paljon ihmisistä, joiden kanssa viestitään, kuin viestinnän aiheista. Olet kenties huomannut, että viestien oikealla puolella sijaitsee niiden ollessa avoinna Gmailin Henkilöt-widget, joka näyttää aiheeseen liittyviä tietoja ihmisistä, joihin pidät yhteyttä Gmailissa.

Voit pitää yhteyttä yksittäisiin ihmisiin helposti Henkilöt-widgetin kautta tai etsiä sen avulla perustietoja. Napsauta oikeassa reunassa henkilön nimeä. Sen jälkeen saat näkyviin

  • tietoja kontaktista, jotka saattavat sisältää esimerkiksi nimen, sähköpostiosoitteen tai ammatin. Nämä tiedot ovat peräisin tilisi Yhteystietojen hallinnasta.
    Google määrittää widgetissä näytettävän nimen Yhteystietojen hallinnan, lukemasi sähköpostiviestiketjun tai käyttäjän sähköpostiosoitteen perusteella.
  • kontaktin lähettämät Google+-viestit, jotka näkyvät sinulle.
  • kontaktin hiljattain lähettämät buzzit, jotka näkyvät sinulle.
  • henkilön sinulle hiljattain lähettämät sähköpostiviestit.
  • Google-kalenterin tapahtumat, jos henkilön kalenteri on jaettu sinulle.
  • Google-dokumentit, jotka olette jakaneet keskenänne.

Voit myös helposti lähettää sähköpostia, keskustella tai soittaa henkilöille käyttämällä Gmailin puheluominaisuutta tai muokata kontaktin tietoja ja asetuksia.

Yksittäinen henkilö Henkilöt-widgetissä

Jos sähköpostiketjussa on useita henkilöitä, voit tarkastella yllä kuvattuja yksittäisen henkilön tietoja napsauttamalla henkilön nimeä Henkilöt-widgetin luettelossa. Tällöin avataan kyseisen henkilön tiedot sisältävä laajennettu näkymä. Jos ketjussa on paljon vastaanottajia, henkilöt luetellaan järjestyksessä: viimeksi ketjuun vastanneet henkilöt, online-tilassa ja keskustelua varten tavoitettavissa tällä hetkellä olevat henkilöt, keskustelutilakseen Varattu määrittäneet henkilöt, keskustelutilakseen Näkymätön määrittäneet henkilöt ja lopuksi henkilöt, joita ei ole aiemmin kutsuttu keskusteluun.

Voit pitää yhteyttä koko ryhmään kerralla käyttämällä esimerkiksi seuraavia ominaisuuksia:

  • ryhmäkeskustelun aloittaminen
  • Google-kalenteritapahtuman ajastaminen tälle ryhmälle
  • Uuden sähköpostiviestin luominen kaikille ketjun vastaanottajille
Ryhmä Henkilöt-widgetissä

Jos päätät poistaa Henkilöt-widgetin käytöstä, napsauta Gmail-sivun yläreunassa olevaa rataskuvaketta ja valitse Sähköpostin asetukset. Napsauta asetusten Yleiset-välilehdessä Piilota Henkilöt-widget -valintanappia. Napsauta sitten sivun alaosassa olevaa Tallenna muutokset -painiketta.


Lähde: Google


Comments