Uutta!‎ > ‎

#553 - Google Kalenteri ja aikavyöhykkeet

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 24.8.2012 klo 1.50
Aikavyöhykkeet ovat monimutkaisia, mikä voi toisinaan vaikuttaa kalenterisi tapahtumiin. Tässä on lisätietoja siitä, miten aikavyöhykkeiden muutokset eri puolilla maailmaa voivat vaikuttaa kalenteriisi ja miten voit ratkaista yleisiä ongelmia. Jotta muutosten vaikutukset olisivat mahdollisimman vähäisiä, Google-kalenteri noudattaa UTC-aikaa (koordinoitu yleisaika, joka aiemmin tunnettiin nimellä Greenwichin aika, GMT). Tämän "oikean" yleisajan käyttäminen vähentää eri vyöhykkeiden aiheuttamia epäjohdonmukaisuuksia.

Aikavyöhykkeen asetuksia Kalenterissa voit muuttaa Kalenterin Asetuksista.


Miten kalenteri käsittelee aikavyöhykkeitä?

Kun luot tapahtuman, kalenteri muuntaa sen aikavyöhykkeesi kellonajasta UTC-aikaan voimassa olevien muuntosääntöjen mukaisesti. Kun kaikissa kalenterin tapahtumissa käytetään yleisaikaa, osallistujien kalenterit näkyvät oikein aikavyöhykkeestä riippumatta. Kun tapahtuma näytetään kalenterissasi, se muunnetaan UTC-ajasta aikavyöhykkeesi kellonaikaan.

Jos sinulla on toistuva tapaaminen, joka sijoittuu useille aikavyöhykkeille, sen ajankohta näkyy järjestäjälle aina samana ja vieraille heidän oman aikavyöhykkeensä mukaisesti. Esimerkki: Olet Helsingissä ja sinulla on viikoittainen tapaaminen, jonka New Yorkissa olevat kollegasi ovat luoneet. Sen ajankohta on New Yorkissa aina kello 10.00 ja Helsingissä kello 17.00, lukuun ottamatta marraskuun alkua, jolloin sen ajankohta on Helsingissä kello 16.00.

Tämä ei kuitenkaan aina toimi, jos jokin maa on muuttanut kesäaikaa tai aikavyöhykettä koskevia sääntöjään. Jos olet luonut tapahtuman, ennen kuin muutos on tullut Googlen tietoon, kalenteri on muuntanut aikavyöhykkeesi UTC-aikaan luontihetken tietojen mukaisesti. Kun aikavyöhykemuutos on ehditty ottaa huomioon, kalenteri näyttää tapahtuman aikavyöhykkeesi mukaisesti noudattamalla uutta sääntöä. Tällöin tapaaminen voi siirtyä kalenterissasi.

Venäjä on tästä hyvä esimerkki. Jos loit maaliskuussa 2011 tapahtuman, jonka ajakohta oli marraskuussa 2011 kello 17.00 Moskovan aikaa, maaliskuussa voimassa olleiden sääntöjen mukaisesti sen kellonaika olisi 14.00 UTC. Venäjällä voimaan tulleen muutoksen jälkeen Google-kalenteri käyttää kuitenkin uutta sääntöä ja muuntaa tapahtuman kellonajaksi 18.00 Moskovan aikaa. Onneksi kaikki osallistujat ja tilat, jotka olet varannut tapaamista varten, ovat edelleen käytettävissä.


Miten kannattaa toimia?

Tässä on muutama tilanne, jossa tapahtumasi voivat siirtyä sen vuoksi, että jokin maa on muuttanut aikavyöhykettä tai kesäaikaa koskevia sääntöjään:

  • Yksittäinen tapahtuma voi siirtyä, jos olet luonut sen ennen säännön muuttumista, mutta sen ajankohta osuu säännön muuttumisen jälkeiseen aikaan. Sinun kannattaa muuttaa tapahtuman aikaa itse.
  • Toistuva tapahtuma voi siirtyä, jos olet luonut sen ennen säännön muuttumista, mutta jotkin sen tapahtumista osuvat säännön muuttumisen jälkeiseen aikaan. Sinun kannattaa muuttaa tapahtuman aikaa itse ja käyttää asetusta Kaikki seuraavat.
  • Jos osallistut tapahtumaan, jonka järjestäjä on toisella aikavyöhykkeellä, uutta aikaeroa käytetään automaattisesti, kun tapahtuma näytetään kalenterissasi. Tästä syystä se voi olla päällekkäinen muiden kalenterissasi olevien tapahtumien kanssa tai jäädä virka-aikasi ulkopuolelle. Sinun on ehkä pyydettävä järjestäjää ajoittamaan tapahtuma uudelleen.
  • Kesäaikaa tai aikavyöhykettä koskevat muutokset eivät vaikuta koko päivän kestäviin tapahtumiin, koska ne perustuvat päivämäärään kellonajan sijasta.

Lähde: Google


Comments