Uutta!‎ > ‎

#537 - Puhu suomea, Google Haku ymmärtää

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 20.8.2012 klo 5.55
Autoa ajessa kirjoittaminen ei ole suotavaa, sen sijaan puhuminen luonnistuu helposti.

Googlen äänihaku Android-laitteille on tähän saakka toiminut 29 kielellä.Viime viikon lopulla käyttöön otettiin 13 uutta kieltä, joiden joukossa on myös suomi. Nyt Googlen äänihaku on 100 miljoonan uuden käyttäjän saatavilla ympäri maailman. Laajennuksen jälkeen äänihaku ymmärtää 42 kieltä ja murretta 46 eri maassa. Suomen lisäksi lisättyjä kieliä ja murteita ovat baski, bulgaria, katalaani, euroopan portugali, galego, unkari, islanti, norja, romania, serbia, slovakki ja ruotsi.

Myös toissa viikolla julkaistun navigointiohjelman käyttö helpottuu. Kirjoittamisen sijaan haettu osoite tai paikka voidaan puhua ääneen.

Osa laitteista on jo saanut päivityksen ja päivittäminen jatkuu lähipäivien ajan, joten äänihaku ei vielä toimi kaikissa Android-puhelimissa tai tableteissa. Googlen äänihaun toiminta riippuu puhelimesta. Jos käyttöjärjestelmä on Android 2.2 tai uudempi ja puhelimen aloitusnäytöltä löytyy mikrofonikuvake Googlen hakuruudun vierestä haun voi aloittaa koskettamalla kuvaketta. Muussa tapauksessa äänihakusovelluksen voi asentaa Google Playstä: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.voicesearch Kannattaa huomioida, että sovellus ymmärtää kerrallaan vain yhtä kieltä. Myös puhelimen kieliasetukset ja äänihaun kieliasetukset voi joutua vaihtamaan käyttääkseen jotakin näistä uusista kielistä.

Lähde: Google Finland Press Blog

Comments