Uutta!‎ > ‎

#529 - Googlen ilmainen satelliittinavigointi Android-puhelimille nyt myös Suomeen

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 9.8.2012 klo 4.01

Google Finland Press Blog uutisoi tänään Googlen ilmaisen satelliittinavigoinnin saapumisesta Suomeen. Sovellus toimii Android-puhelimilla.


"Google Maps Navigation (Beta) on ilmainen GPS-navigointijärjestelmä, joka tuo suomeksi puhutut ajo-ohjeet osaksi Android-puhelinten Google Mapsin ominaisuuksia. Se käyttää puhelimen internet-yhteyttä siten että kartat, tiedot lähiseutujen yrityksistä ja palveluista sekä liikennetiedot ovat aina ajan tasalla. Karttoihin ei koskaan tarvitse ostaa tai ladata itse päivityksiä, sillä järjestelmä käyttää aina Google Mapsin uusimpia karttatietoja. Reittejä voi tarkastella kartan lisäksi myös katutason kuvina tai ilmasta satelliittikuvina.


Google Maps Navigation on rakennettu alusta saakka hyödyntämään internet-yhteyttä. Se mahdollistaa muun muassa seuraavat ominaisuudet:

Katunäkymä (Street View). Ohjeet käännöksistä näytetään katunäkymän päällä. Navigaattori vaihtaa automaattisesti Katunäkymään kohdetta lähestyttäessä.


Satelliittinäkymä. Reittiä voi tarkastella satelliittinäkymänä, joka käyttää Googlen tarkkoja ilmakuvia.
Yhtä hyvä haku kuin Google Mapsissa. Reittiä voi etsiä ilman että tietää halutun paikan osoitetta. Hakuun voi kirjoittaa yrityksen nimen (esimerkiksi “Ravintola FishMarket”) tai vain kuvailla paikkaa (“kalaravintola helsinki”).

Liikennetiedot ja automaattinen uudelleenreititys ruuhkien mukaan. Näytöllä oleva indikaattori näyttää vihreää, keltaista tai punaista riippuen reitin liikenneolosuhteista. Jos indikaattoria klikkaa, navigaattori näyttää tietoja reitin ruuhkista. Paikoissa joissa liikennetiedot ovat saatavilla navigaattori ohjaa automaattisesti nopeammalle kiertotielle.

Haku reitin varrelta. Reitin varrella olevia yrityksiä ja palveluja on helppoa etsiä. Kartalla voidaan myös näyttää suosittuja paikkoja kuten huoltoasemia, pysäköintipaikkoja tai ravintoloita."

Puhelimen kieliasetukset määrittelevät navigoinnin puhekielen, joten halutessasi kuulla suomenkielisen puheen, varmista, että puhelimesi kieliasetuksissa on valittuna suomi.

Comments