Uutta!‎ > ‎

#514 - Google investoi 150 miljoonaa euroa Haminan palvelinkeskuksen laajentamiseen

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 2.8.2012 klo 23.23
Google Suomi uutisoi eilen järjestetyn lehdistötilaisuuden jälkeen 150 miljoonan euron investoinneista Haminan palvelinkeskuksen laajentamiseksi. Mukana lehdistötilaisuudessa oli myös Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Google Suomen uutinen kertoo:
Laajennustyöt kaksinkertaistavat nykyisen, syyskuussa 2011 toimintansa käynnistäneen palvelinkeskuksen koon. Vastatakseen palveluidensa maailmanlaajuiseen kysyntään Google suunnittelee investoivansa 150 miljoonaa euroa alueella sijaitsevan aiemmin paperitehtaana toimineen toisen hallin muutostöihin.
Muutostöiden odotetaan kestävän noin 18 kuukautta ja ne tuovat työtä parhaimmillaan noin 500 insinöörille ja rakennustyöntekijälle, joista suurin osa tulee olemaan suomalaisia. Töihin sisältyy Alvar Aallon suunnitteleman rakennuksen julkisivun restaurointi. Rakennuksen sisällä tehtävä remontti on vastaavanlainen kuin palvelinkeskuksen ensimmäisessä vaiheessa tehty. Toinen palvelinhalli hyödyntää Googlen olemassaolevaa merivesijäähdytysjärjestelmää, joka tekee palvelinkeskuksesta jo nyt yhden maailman energiatehokkaimmista.

Kun palvelinkeskuksen toinen vaihe otetaan käyttöön, Google arvioi sen tuovan työtä noin 25 uudelle työntekijälle, täysipäiväiset työntekijät ja alihankkijat mukaan lukien. Tällä hetkellä palvelinkeskus työllistää noin 90 henkilöä sisältäen täysipäiväiset työntekijät sekä alihankkijat. Keskuksessa työskentelee insinöörejä, teknistä henkilökuntaa sekä turvallisuudesta, cateringistä, sekä rakennuksen ja alueen ylläpidosta vastaavia henkilöitä.


Haminan palvelinkeskuksen vaiheet

Maaliskuussa 2009 Google osti Summan paperitehtaan suomalaiselta paperinvalmistajalta Stora Ensolta. Googlen suunnitelmissa oli muuttaa 60-vuotias paperitehdas palvelinkeskukseksi investoimalla 200 miljoonan euroa.

Palvelinkeskuksen ensimmäinen vaihe otettiin käyttöön syyskuussa 2011 ja se palvelee Googlen käyttäjiä Euroopassa ja muualla maailmassa. Haminan palvelinkeskus on yksi kehittyneimmistä ja tehokkaimmista Googlen keskusten joukossa. Sen teknisesti edistynyt jäähdytysjärjestelmä, joka käyttää Suomenlahden merivettä, vähentää energiankulutusta ja on ensimmäinen laatuaan maailmassa.

Rakennustyöt ensimmäisen hallin muuntamiseksi paperitehtaasta palvelinkeskukseksi kestivät hieman yli 18 kuukautta. Yli 2000 ihmistä 50 yrityksestä - suurin osa heistä suomalaisia ja moni lähiseudulta - työskenteli projektin parissa.
Palvelinkeskuksen käynnistymisen jälkeen Google on työllistänyt yli 90 henkeä sekä täysipäiväisinä työntekijöinä että alihankkijoina. 


Lisätietoja Googlen Haminan palvelinkeskuksesta sekä Googlen palvelinkeskusten energiatehokkuudesta voi lukea osoitteessa www.google.com/about/datacenters.
Comments