Uutta!‎ > ‎

#419 - Kuinka Google löytää kotisivusi parhaiten

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 6.7.2012 klo 3.12   [ 6.7.2012 klo 3.13 päivitetty ]
Nykyaikana jokaisella yrityksellä tulisi olla kotisivut, mutta kohdeyleisön tulisi myös löytää ne. Asian ratkaisemiseksi on monia keinoja, joista kotisivu optimointi (SEO) on yksi olennainen. Tämän prosessin avulla kotisivuista pyritään luomaan hakukone ystävälliset, jolloin esimerkiksi Googlen hakukone kykenee poimimaan kotisivuiltasi tarvittavaa tietoa.

Muutamia tärkeitä seikkoja, jotka vaikuttavat olennaisesti kotisivujen löydettävyyteen hakukoneen näkökulmasta:
Optimoi sisältö: Hyvien kotisivujen ensimmäinen peruste on laadukas, ajankohtainen ja omaperäinen sisältö. Muista käyttää sanoja, joita potentiaaliset asiakkaat saattaisivat käyttää haussa (lisätiedot). 

HTML: Jotta Googlen hakukone löytäisi sivuston, tulisi sen HTML- koodista löytyä tietynlaista sisältöä, kuten <title> elementti, joka kuvaa sivun sisältöä. Kuviin tulisi lisätä tekstiä <alt> elementin kautta, koska Google hakukone ymmärtää paljon paremmin tekstiä kuin kuvia.

Näkyvyys muualla verkossa: Vaikka Google kiinnittää huomiota sivustosi kaikkiin osiin, se kerää myös paljon tietoa sivustostasi muilta verkkosivuilta, joten linkittäminen ja verkostoituminen kannattaa.


Vaikkakin hakukoneoptimointi saattaa aluksi tuntua aikaa vievältä, parantaa se kaikki pitkässä juoksussa käyttäjiesi käyttökokemusta, sivun näkyvyyttä ja yrityksesi sähköistä toimintaa.

Googlen vinkkejä hyvään hakukoneoptimointiin voi lukea täältä: SEO Starter Guide

Lisätietoja kuinka rakentaa hyvin haussa toimiva verkkosivusto löydät täältä: Webmaster Academy.


Lähde: Google and Your Business


Comments