Uutta!‎ > ‎

#407 - Mobiilin merkitys kasvaa

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 3.7.2012 klo 1.28
Yhä useammat käyttävät internetiä erilaisista mobiililaitteista, jotka ovat omalta osaltaan mahdollistaneet laajan ja kiivasta tahtia kasvavan mobiilisovellusten tarjonnan. 

iProspect toteutti jo viidettä kertaa peräkkäin Nordic Surveys- tutkimuksen pohjoismaisten kuluttajien hakukonekäyttäytymisestä eri päätelaitteilla. 
"Älypuhelimien yleistymisen myötä mobiilihaut ovat kasvaneet huimaa vauhtia. iProspect Nordic Surveyn mukaan jopa 61 % älypuhelimen omistajista Pohjoismaissa käyttää hakukoneita. Ostoksia älypuhelimella on tehnyt 24 % kuluttajista viimeisen kuuden kuukauden aikana. Älypuhelimen omistajista 24 % on sitä mieltä, että verkkosivut eivät ole hyvin suunniteltuja älypuhelimen näytölle. Viime vuonna vastaava luku oli 30 %, joten kehitystä on tapahtunut."

Koska mobiilin merkitys on jatkuvassa nousussa ja sen merkitys kuluttajille on jo hyvin olennaista, myös sen seurannasta yrityksille ja organisaatioille tulee jatkuvasti olennaisempaa. Google Analytics vastaa tähän haasteeseen julkaisemalla mobiiliseurantaan tarkoitetun työkalun: Mobile Analytics.
Sovellus keskittyy kolmeen pääalueeseen: uusien käyttäjien hankinta, sitoutuminen (säilyvyys, romahdukset, muutokset) ja tulokset (sovelluksen kautta tehty myynti).

Uudet ja aktiiviset käyttäjät: Mittaa uusien ja entuudestaan aktiivisten käyttäjien lukumäärää
App- versiot: seuraa käyttäjien liikehdintää sovelluksesi eri versioiden välillä
Laitekatsaus: Kertoo millaisilla laitteilla sovellustasi käytetään, jolloin voit optimoida sovelluksesi yleisimmin käytettäville laitteille
Kuluttaja käyttäytyminen: kuinka lojaaleja käyttäjät ovat, kuinka usein he käyttävät mobiilisovellusta?
Sitoutuvuus: kuvaajien avulla on helppo seurata sivuston liikehdintää ja sen kautta kehittää sivustoa
Ostot App:ista: Jos myyt tuotteita mobiilisovelluksesi kautta, pystyt seuraamaan tuloksiaAlustavan tiedon mukaan Google on pian julkaisemassa myös päivitetyn version Analyticsin Android App:ista.


 
Comments