Uutta!‎ > ‎

#292 - Entistä parempi Google Kartat

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 7.6.2012 klo 1.10
Google Kartoista on viimeisen vuosikymmenen aikana muodostunut kattava ja monipuolinen palvelu. Kehitys kulkee silti eteenpäin jatkuvasti.

Kattavuus
Google on parin vuoden ajan rakentanut mahdollisimman kattavaa peruskarttaa koko maapallosta. Tässä työssä on käytetty julkisia ja kaupallisia lähteitä, satelliitti-, ilma- ja katukuvia sekä miljoonien ihmisten kollektiivista tukea.

Jatkossa Google ottaa uuden askeleen kohti todellista maailmaa. Aikaisemmin käytettyjen autojen, kolmipyörien, moottorikelkkojen ja kärryjen lisäksi Googlen katukuvaajat ottavat jalat alleen. Maailmassa on ääretön määrä paikkoja jonne pääsee vain jalan.


Tarkkuus

Tekemistä riittää, sillä maailma muuttuu jatkuvasti. Uusia taloja, kaupunkeja ja puistoja rakennetaan koko ajan. Vertaamalla ristiin jo olemassa olevia tietoja, karttojen tarkkuutta on pystytty parantamaan huomattavasti.

Käyttäjät ovat erittäin tarkkoja karttojensa suhteen ja antavat paljon palautetta Googlelle siitä, millä alueilla on parannettavaa. Karttoihin tehdään päivittäin tuhansia korjauksia käyttäjiltä tulleiden palautteiden ja ehdotusten pohjalta. Niitä kerätään sekä ‘ilmoita ongelmasta’ -toiminnon että vuonna 2008 esitellyn MapMaker -palvelun avulla.

Käytettävyys

Täydellisen kartan viimeistelee käytettävyys. Moni ei enää muista, millaisia digitaaliset kartat olivat ennen Google Mapsin lanseerausta vuonna 2005. Lukematon määrä innovaatioita on muuttanut kartat nuolten klikkailusta ja odottelusta hiirellä liikuteltavaksi sulavaksi käyttökokemukseksi.

Lisäksi, palvelussa on vain yksi hakukenttä, jonka hakee käyttäjille halutun tiedon tuhansista lähteistä - oli kyse sitten ajo-ohjeista, julkisen liikenteen aikatauluista tai ravintola-arvioista.

Käyttäjät ovat pitkään toivoneet mahdollisuutta käyttää karttoja ilman verkkoyhteyttä kännyköissään. Muutaman viikon sisällä Google Maps toimii Android-puhelimissa myös ilman verkkoyhteyttä yli 100 maassa.

Seuraava ulottuvuus

Karttoja parannetaan edelleen kuvaamalla maailma kolmiulotteisena. Google on lisännyt karttoihinsa kolmiulotteisia rakennuksia jo vuodesta 2006. Jatkossa Google Earthin mobiilisovelluksessa kolmiulotteisina löytyy kokonaisia metropolialueita.

Uuden kuvankäsittelytekniikan ja konenäön kehitys on mahdollistanut 3D-kuvat kartoissa. Tekniikka luo kaupunkien mallit automaattisesti. Käyttäjille kartat esitetään kolmiulotteisina 45 asteen kulmassa ylhäältä päin katsoen. Vuoden loppuun mennessä tavoitteena on saada mallinnettua metropolialueita yhteensä yli 300 miljoonan ihmisen edestä.Comments