Uutta!‎ > ‎

#247 - Gmail: tärkeysjärjestyksen toimintatapa

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 21.5.2012 klo 0.22

Saadakseen selville, mitkä saapuvat viestit ovat tärkeitä, Gmail huomioi automaattisesti useita eri merkkejä, mukaan lukien:

  • Kenelle lähetät sähköpostia: jos lähetät Matille sähköpostia usein, on todennäköistä, että Matin lähettämät viestit ovat tärkeitä.
  • Mitkä viestit avaat: avaamasi viestit ovat todennäköisesti tärkeämpiä kuin ne, joiden yli hyppäät.
  • Mitkä avainsanat kiinnittävät huomiosi: jos luet aina jalkapalloa koskevat viestit, uusi viesti, joka sisältää samoja jalkapalloon liittyviä sanoja, on todennäköisesti tärkeä.
  • Mihin viesteihin vastaat: jos vastaat aina äitisi viesteihin, hänen lähettämänsä viestit ovat todennäköisesti tärkeitä.
  • Viime aikoina merkitsemäsi tähdet, arkistoimasi viestit ja poistamasi viestit: viestit, jotka merkitset tähdellä, ovat todennäköisesti tärkeämpiä kuin viestit, jotka arkistoit avaamatta.

Kouluta tärkeysjärjestystäsi

Jos tietyntyyppisiä viestejä ei luokitella oikein, auta kouluttamaan Gmailia, jotta viestit luokitellaan osuvammin.

Jos viesti on merkitty tärkeäksi virheellisesti, napsauta viestiluettelossa viestin lähettäjän nimen vieressä olevaa keltaista tärkeysmerkkiä. Merkki muuttuu tyhjäksi.

Jos viesti on merkitty ei-tärkeäksi virheellisesti, napsauta tyhjää merkkiä, jotta se muuttuu keltaiseksi.

Kun merkitset viestin, se siirtyy oikeaan osioon. Näin Gmail oppii, mikä on sinulle tärkeintä.
  • Jos korjaat paljon viestejä, jotka Gmail on luokitellut väärin, tärkeäksi tai ei-tärkeäksi luokiteltavien viestien määrä (riippuen korjattavista virheistä) vähenee minuuteissa.
  • Jos merkitset tietyn lähettäjän tai postituslistan jatkuvasti tärkeäksi tai ei-tärkeäksi, Gmail alkaa merkitä lähettäjän aina tärkeäksi tai ei koskaan tärkeäksi parissa päivässä

Lähde: Google


Comments