Uutta!‎ > ‎

#242 - Google Appsien hyödyntäminen opetuksessa

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 18.5.2012 klo 1.59   [ 18.5.2012 klo 2.07 päivitetty ]
Kyle B. Pace on Google Apps for Education- sovellusten parissa työskentelevä Googlen sertioima opettaja. Hän listasi blogissaan 5 erinomaista tapaa hyödyntää Appseja työssään. Nämä vinkit on kerrottu opetusalan näkökulmasta, mutta soveltuvat erinomaisesti muillekin aloille.

1. Lukuvuoden päätös kysely
Lukuvuoden päättyessä opettajien tehtävänä on täyttää monia erilaisia yhteenvetoja, kyselyjä ja palautteita. Miksi siis et tekisi näitä sähköisesti perinteisten paperitulosteiden sijaan.

2. Opiskelijoiden tietojen kerääminen
Uusien kurssien alussa opiskelijoilta kerätään paljon tietoa. Voit sähköistään operaation luomalla valmiin Google Lomakkeen, jonka opiskelijat vain täyttävät.

3. Henkilöstön sisäinen kommunikaatio
Google Dokumenttien ehkä paras ominaisuus on ehdottomasti kollaboraatio, eli yhteiskäytettävyys, jonka avulla useampi käyttäjä voi samanaikaisesti työstää yhtä dokumenttia. Tiedostoja ei myöskään tarvitse enää lähettää edestakaisin sähköpostitse, sillä jakaminen onnistuu dokumenttien kautta helposti, jonka lisäksi käyttäjät voivat jättää erilaisia kommentteja dokumenttiin muiden nähtäväksi. Tämän avulla luot helposti esim. henkilöstötiedotteet.

4. Komiteat
Erilaiset kimoteat keräävät tietoa moniin tarkoituksiin. Google Lomakkeen avulla nämäkin tiedot saadaan helposti kerättyä vertailtavaksi keskenään.

5. Hauskuutta työskentelyyn
Luokkaretkien tai virkistyspäivien suunnittelu sujuu mutkattomasti kun ideat kerätään Lomakkeiden tai laskentataulukoiden avulla.

Lähde: Kyle B. Pace


Comments