Uutta!‎ > ‎

#1190 - Uutuus Google Sivustoilla: katselija voi kommentoida

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 24.3.2014 klo 2.08
Aikaisemmin yksittäisten sivujen kommentointioikeuden on voinut Google Sivustoilla antaa vain myöntämällä käyttäjille muokkaus- tai omistajaoikeuden. Tähän on kuitenkin juuri julkaistu uusi päivitys, joka tukee erityisesti Sivustojen käyttämistä intranet kokonaisuuksien rakentamisessa, opetuksessa ja sisäisessä viestinnässä.
Uusi toiminto koskee vain Google Apps for Business ja Google Apps for Education -kokonaisuuksia.

Oletuksena uusi asetus on kaikissa Google Apps-tunnuksissa pois päältä, joten pääkäyttäjän tulee ottaa se käyttöön Google Apps-hallintapaneelista.
  • Kirjaudu sisään hallintapaneeliin
  • Siirry kohtaan Google Apps -> Sivustot -> Lisäasetukset
  • Valitse kohdassa Katsojien kommentointi "Käyttäjät verkkotunnuksessa omadomain.fi voivat ottaa käyttöön katselijoiden kommentit"
  • Tallenna

Toiminnon hyödyntäminen Sivustolla

Kun mahdollisuus käyttää katselijoiden kommentointia on kytketty päälle hallintapaneelista, voit hyödyntää sitä omilla sivustoillasi. Asetus löytyy oikean yläkulman Lisää-painikkeen alta kohdasta Ylläpidä sivustoa -> Yleistä.


Tämä uusi toiminto mahdollistaa nyt keskustelun avaamisen sivujen kommentointi-osioon ilman, että käyttäjät voisivat muokata sivustolla kaikkea muutakin.

Oletuksena kommentointi on päällä kaikissa uusissa sivustolle luotavissa sivuissa. Sen voi sivun asetuksista (Lisää -> Sivun asetukset) laittaa päälle tai pois oman valinnan mukaan.Comments