Uutta!‎ > ‎

#1177 - Näin luot Google Sivustoja

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 12.3.2014 klo 5.52
Google Sivustot on helppokäyttöinen selaimen päällä toimiva työkalu, jonka avulla laadit helposti Sivuston, joka saattaa olla yksinkertainen julkinen kotisivu tai tietylle ryhmälle suljettu projektisivusto, joka koostaa yhteen kaikki Google-sovellusten tehokkaat ominaisuudet. Voit jakaa sivustolla tekstiä, kuvia, dokumentteja, videoita, kalentereita, lomakkeita jne.

Sivuston luominen

Pääset siirtymään sivustoille Gmailin oikean yläkulman navigointipainikkeen kautta. 
Napsauta Sivustot-ikkunassa painiketta "Luo" aloittaaksesi uuden sivuston rakentamisen.

Aloita sivuston luominen nimeämällä sivusto. Voit luoda sivuston joko valmiin mallin tai teeman pohjalta (Valitse teema).
Teemat ovat yksinkertaisia sivupohjia joiden avulla on helppo lisätä ulkoasu Sivustolle. Malligalleriassa on lukuisia valmiita teemoja, joita voit myös tallettaa itse lisää.

Nimettyäsi sivuston sen osoite (URL) muodostuu automaattisesti.
Napsauta lopuksi Luo -painiketta.Sivujen muokkaaminen Muokkaa sivua -painikkeen (kynäkuvake) kautta pääset editoimaan sivuja tekstinkäsittelyohjelmista tutuilla työkaluilla. Kuvakkeet löytyvät Sivustojen oikeasta yläreunasta.
Lisää -valikon alta löytyvät esimerkiksi versiohistoriaan, ylläpitoon ja sivumalleihin liittyvät valinnat muokkaustilan ollessa aktiivisena.


Muokataksesi sivua napsauta ensin Muokkaa sivua -painiketta. Kun olet muokkaustilassa, voit kirjoittaa tekstiä suoraan sivulle.

Lisää -valikon alta pääset upottamaan tekstin lisäksi myös muuta sisältöä sivuille, kuten kuvia, kalentereita, Google-karttoja, asiakirjoja tai laskentataulukoita. Lisää -valikosta löytyvät myös Googlen ja kehittäjien tarjoamat erilaiset gadgetit. Voit esimerkiksi upottaa uutissyötteen tai sää-applikaation sivustolle. Lue lisää sisällön upottamisesta ja muokkaamisesta täältä.

Muoto-, Taulukko- ja Asettelu -valikot mahdollistavat sivun muokkauksen ja taulukoiden lisäämisen.Comments