Uutta!‎ > ‎

#1175 - Uutta: laajennukset monipuolistavat Google Dokumentteja

lähettänyt VerkkoAps VerkkoAps 12.3.2014 klo 3.59
Drivellä käytettäviin Google Dokumentit Asiakirjoihin ja uusiin Laskentataulukoihin on juuri julkaistu uutuutena Laajennukset, jotka ovat dokumenttiin lisänä käyttöönotettavia ominaisuuksia. 


Näin Dokumenttien laajennukset toimivat

Kun avaat Google Asiakirjan tai uuden Laskentataulukon (huom! vain uudet Laskentataulukot), jatkossa näet yläreunan valikossa kohdan "Laajennukset".


Valitse Hanki laajennuksia ja pääset selaamaan tarjolla olevia laajennuksia. Google on julkaisun yhteydessä kertonut, että tarjontaa tullaan kehittämään runsaasti, joten jos et heti löydä etsimääsi, kannattaa pitää silmät avoinna.


Siirtämällä hiiren sovelluksen päälle, tulee sen alareunaan automaattisesti näkyviin sininen painike, jota klikkaamalla voit toiminnon yhdistää dokumenttiisi.Kun yhdistät sovelluksen dokumenttiisi, sinun pitää hyväksyä palvelun käyttöehdot. Tämän jälkeen toiminto on käytössäsi ja se ilmestyy Laajennukset-valikkoon omaksi kohdakseen.


Asennettuja laajennuksia voit hallinnoida valitsemalla Hallitse laajennuksia. Näet listan kaikista käytössäsi olevista laajennuksista ja klikkaamalla Hallinnoi, voit muuttaa asetuksia.

Google Apps pääkäyttäjille

Verkkotunnuksen käyttäjät eivät voi hyödyntää Laajennuksia, jos toimintoa ei ole otettu käyttöön Google Apps-hallintapaneelista.Näin otat laajennukset käyttöön:

  • Kirjaudu Google Apps hallintapaneeliin pääkäyttäjätunnuksella
  • Valitse Google Apps > Drive > Yleiset asetukset
  • Valitse Salli käyttäjien asentaa Google Docs -laajennuksia
  • Tallenna


Comments