Uutta!‎ > ‎

#1163 - Gmail Haku - helpoin tapa löytää viesti postilaatikosta

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 12.2.2014 klo 2.01

Kaikkien Google Apps-sovellusten yläreunasta löytyy hakukenttä, niin siis myös Gmailista. Se on ehdottomasti tehokkain tapa etsiä viestejä postilaatikon suuresta tallennustilasta ja sen jokaisesta lokerosta. 

Voit käyttää Gmailin hakua samalla tavalla kuin Google-hakua, kirjoittamalla sanoja (yhden tai useamman), jotka esiintyvät etsimässäsi viestissä. Jos etsit viestiä, joka sisältää sanan shoppailu, kirjoita hakukenttään shoppailu ja napsauta hakupainiketta.

Gmail Haun hakutulokset kattavat sähköpostin lisäksi Google Dokumentteja ja Sivustoja. Huomaa, että ainoa osio, jota se ei automaattisesti kata on roskaposti. 

Gmailin haku ei tunnista erikoismerkkejä kuten hakasulkeita, sulkumerkkejä, valuuttasymboleja, et-merkkiä, punnan merkkiä tai tähtimerkkiä. Haku ei tunnista myöskään osittaisia tai samankaltaisia osumia, joten esimerkiksi haku sanalla matkailu löytää viestit, joissa on sana matkailu, mutta ei viestejä, joissa on sana matkailuamatkailija tai matkialu.

Jos haluamasi viestin löytäminen tuottaa ongelmia, voit tarkentaa hakuasi napsauttamalla hakukentän vieressä olevaa pientä nuolta, jolloin saat auki tarkennetun haun (tai käytä kehittyneitä operaattoreita). Täällä voit tarkentaa hakukriteereitäsi ja valita hakualueeksi esim. vain jonkin tietyn tunnisteen postilaatikostasi.

Gmail Search BoxComments