Uutta!‎ > ‎

#1158 - Gmailin uusi kirjautumissivu

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 31.1.2014 klo 1.34
Monet käyttäjistä ovatkin jo törmänneet Gmailin ja Google-sovellusten uudistuneeseen kirjautumisikkunaan. 
Tässä ohje ja lisätietoja avuksi, kun tutustutte uuteen näkymään:

Kirjaudu sisään Gmailiin ja samalla kaikkiin muihin Google Apps-sovelluksiin osoitteessa: gmail.com

  • sähköposti tulee kirjoittaa Google Apps-tileissä kirjautumissivulle kokonaisuudessaan, eli myös osoitteen loppuosa (xx@yritys.fi).
Pysyminen kirjautuneena sisään

Kun valitset Pysy kirjautuneena sisään -valintaruudun Gmailin kirjautumissivulla, kirjaudut aina automaattisesti sisään käydessäsi samalta koneelta osoitteessa mail.google.com. Gmailin käyttö on tällöin helpompaa, mutta jos valitset vaihtoehdon tietokoneella, jota muutkin pääsevät käyttämään, automaattinen kirjautuminen ei ehkä ole hyvä valinta.

Kun valitset valintaruudun ja kirjaudut tiliisi, Gmail asettaa evästeen (joka on voimassa kaksi viikkoa), jotta sinut muistetaan, kun palaat sivustolle samalla tietokoneella. Jos haluat poistaa evästeen käytöstä, napsauta sähköpostiosoitteesi vieressä olevaa alaspäin osoittavaa nuolta oikeassa yläkulmassa ja valitse Kirjaudu ulos. Kun palaat Gmailiin, sinun on kirjoitettava käyttäjätunnuksesi ja salasanasi uudelleen.

Sähköpostitietojesi suojaamiseksi suosittelemme, että kirjaudut ulos Gmailista aina käytettyäsi sähköpostiasi. Kirjautuminen ulos Gmailista on erityisen tärkeää, jos luet sähköpostia julkisella tietokoneella. Jos haluat lopettaa Gmail-istuntosi, napsauta sähköpostiosoitteesi vieressä olevaa alaspäin osoittavaa nuolta oikeassa yläkulmassa ja valitse Kirjaudu ulos.


Käyttäjänimeni ja salasanani on tallennettu kirjautumissivulle

Saatat joskus kirjautua sisään automaattisesti tai kirjautumistietosi saatetaan näyttää automaattisesti, koska käyttäjänimesi ja salasanasi on tallennettu selaimen välimuistiin tai asetuksiin.
Jos et halua kirjautua Gmailiin automaattisesti automaattitäydennyksen avulla, muokkaa selaimen asetuksia tai lisäasetuksia siten, että salasanaasi ei tallenneta.

Lisätietoja tietojen poistamisesta saat tutustumalla selaimen ohjeisiin:

Useaan tiliin kirjautuminen samaan aikaan (ohje)


Comments