Uutta!‎ > ‎

#1147 - Valvotut käyttäjät Chromessa

lähettänyt VerkkoAps VerkkoAps 17.1.2014 klo 2.29

Valvottu käyttäjä on erityinen Chrome-selaimen käyttäjätyyppi, joka voi selata verkkoa opastetusti. Valvottu käyttäjä voi selata verkkoa ja kirjautua sisään verkkosivustoille ja sovelluksiin hallinnoijan valvonnassa. Valvottu käyttäjä ei tarvitse Google-tiliä tai sähköpostiosoitetta, koska hallinnoija luo tälle profiilin oman Google-tilinsä avulla.

Valvotun käyttäjän hallinnoijana näet käyttäjän selaushistorian, voit estää haluamasi sivut sekä hyväksyä sallitut sivustot. Tämä kaikki tehdään valvottujen käyttäjien hallintapaneelissa, johon pääsee millä tahansa selaimella.

Valvotun käyttäjän luominen

  1. Klikkaa selaimen työkalupalkin Chrome-valikkoa Chrome menu ja valitse Asetukset.
  2. Valitse Käyttäjät-osiossa Lisää uusi käyttäjä.
  3. Valitse kuva ja anna nimi valvotulle käyttäjälle.
  4. Merkitse valintaruutu kohdassa Tämä on valvottu käyttäjä, jota hallinnoi <sähköpostiosoitteesi>. Jos valintaruutu on harmaana, sinun on kirjauduttava sisään Chromeen, jotta voit jatkaa.

    Voit luoda työpöydälle pikakuvakkeen kullekin tietokoneesi Chrome-käyttäjälle. Niiden avulla voit ottaa profiilit nopeasti käyttöön. Pikakuvakkeen yhteydessä näytetään Chrome-käyttäjän kuva ja nimi.

  5. Valitse Luo.
  1. Jos olet kirjautunut sisään Chromebookiisi, klikkaa ruudun alalaidassa olevaa tila-aluetta, jossa tilisi kuva näkyy, ja valitse Kirjaudu ulos.
  2. Valitse pääkirjautumisruudun vasemmasta alakulmasta Lisää käyttäjä. Kirjautumisikkuna tulee näkyviin. Kirjautumisruutu tukee enintään 18:aa yksittäistä käyttäjää.
  3. Valitse näytön vasemmalta puolelta Luo valvottu käyttäjä.
  4. Valitse Luo valvottu käyttäjä.
  5. Kirjaudu tiliin, jolla valvottua käyttäjää hallinnoidaan. Valitse sitten Seuraava. Huomaa: jos et ole vielä luonut tiliä käyttäjän hallinnointiin, sinun on ensin lisättävä tili laitteelle.
  6. Valitse valvotulle käyttäjälle käyttäjänimi, salasana ja kuva.
  7. Valitse Seuraava. Huomaa: Jos kirjaudut laitteellasi Google-tiliin ensi kertaa hallinnoijana, valvotun käyttäjän luominen voi kestää hetken. Lisätietoja valvotun käyttäjän luomiseen liittyvistä ongelmista.

    Voit luoda valvottuja käyttäjiä vain omalla laitteellasi. Jos sinulla ei ole Chromebookillesi omistajan käyttöoikeuksia, sinun täytyy palauttaa tehdasasetukset. Lisätietoja Chromebookin tehdasasetusten palauttamisesta.

Valvotun käyttäjän luominen Chromessa ei ole sama asia kuin toisen käyttäjän lisääminen käyttöjärjestelmääsi. Valvottu käyttäjä on ylimääräinen Chromen käyttäjä, joka voi sulkea valvotun käyttäjän ikkunoita sekä käyttää muita tietokoneella olevia Chromen käyttäjäprofiileja. Jos olet valvotun käyttäjän hallinnoija, voit aina poistaa oman Chrome-profiilisi tietokoneelta tai kirjautua ulos Chromesta ennen sen antamista valvotun käyttäjän käyttöön.

Käyttöoikeudet

Oletuksena valvottu käyttäjä voi käydä millä tahansa verkkosivustolla. Jos et halua päästää valvottua käyttäjää tietyille sivustoille, voit estää ne valvottujen käyttäjien hallintapaneelissa. Lisätietoja verkkosivustojen käyttölupien luomisesta.

Valvotut käyttäjät eivät voi asentaa laajennuksia tai sovelluksia Chrome Web Storesta.

SafeSearch

SafeSearch on oletuksena käytössä valvotuille käyttäjille. SafeSearch-suodattimien avulla voi estää vain aikuisille suunnatun sisällön näkymisen valvotun käyttäjän hakutuloksissa. SafeSearch-suodattimet eivät välttämättä ole sataprosenttisen tarkkoja, mutta SafeSearchin avulla pitäisi olla helpompi välttää tämäntyyppistä materiaalia.Lisätietoja SafeSearchin asetuksista.

Lähde: Google support


Comments