Uutta!‎ > ‎

#1139 - Gmail ja Google+ yhteystiedot yhdistyvät entisestään

lähettänyt VerkkoAps VerkkoAps 10.1.2014 klo 2.56
Eräs Gmailin tehokkaista ominaisuuksista on yhteystietojen automaattinen tallentuminen. Entuudestaan automaattisesti tallentuneet yhteystiedot ovat päivittyneet sellaisten henkilöiden kohdalla, jotka ovat aktivoineet Google+ profiilin ja juuri julkaistu päivitys vie toiminnon askeleen edemmäs. 
Uusi toiminto saapuu sekä Gmail että Google+ käyttäjille seuraavien päivien aikana, mutta koskee automaattisesti vain kuluttaja-asiakkaita. Google Apps-yritystilien kohdalla asetus ei ole automaattisesti päällä. 

Uudistuksen taustalle piilee ajatus hetkistä, jolloin kirjoitat viestiä kunnes huomaat, että sinulla ei esimerkiksi olekaan vielä uuden tuttavasi sähköpostiosoitetta. Jatkossa voit lähettää viestejä myös henkilöille, jotka tunnet Google+ palvelussa. Nämä henkilöt näkyvät automaattisen täydennyksen tarjoamissa vaihtoehdoissa. 
Toiminnallisuus
Päivityksen myötä kukaan ei kuitenkaan voi edellekään nähdä sähköpostiosoitettasi automaattisesti, ellet anna siihen heille lupaa. Automaattisen täydennyksen tiedoissa Google+ kontaktit näkyvät nimien ja kuvien perusteella. Jos saat viestin tätä kautta Google+ kontaktiltasi, hän saa osoitteesi vasta jos päätät vastata hänelle sähköpostin kautta.  

Voit valita itse kuka sinuun voi ottaa yhteyttä
Sähköpostin asetuksista (postilaatikon oikean yläkulman ratas -> asetukset) löydät valinnan, jossa voit itse määritellä voiko sinuun olla yhteydessä sähköpostitse Google+ palvelun kautta. 
Vaihtoehtoina tarjolla on kaikki Google+ käyttäjät, laajennetut piirit, piirit tai ei kukaan. Valitse itsellesi mieleinen vaihtoehto.
Google+ kontakteille sähköpostin lähettäminen toimii yhteen erinomaisesti mmyös taannoin julkaistun Gmailin uuden postilaatikkoluokituksen kanssa. Kun joku Google+ Piireissäsi oleva henkilö lähettää sinulle sähköpostia, näkyvät viestit automaattisesti Ensisijainen-välilehdellä. Jos saat viestin henkilöltä, joka ei kuulu Piireihisi, viesti näkyy Sosiaalinen-välilehdellä.  


Lähde: Gmail Blog

Comments