Uutta!‎ > ‎

#1127 - Kuvat näkyvät automaattisesti Gmail viesteissä

lähettänyt VerkkoAps VerkkoAps 15.12.2013 klo 23.15   [ 15.12.2013 klo 23.16 päivitetty ]
Oletko koskaan miettinyt, miksi Gmail ei automaattisesti ole näyttänyt viestien sisältämiä kuvia? Osa lähettäjistä yrittää käyttää kuvia sinulle haitallisin tavoin, mutta Gmail suorittaa tiettyjä toimintoja, jotka varmistavat, että kuvien lataaminen on turvallista. 

Google on kuitenkin nyt kehittänyt uuden, entistäkin turvallisemman tavan skannata kuvat erikseen haittaohjelmien ja virusten varalta, joten niiden aukaiseminen automaattisesti viestien yhteydessä on turvallista niin verkkoselaimessa kuin mobiililaitteissakin. Gmail toimittaa kaikki kuvat jatkossa Googlen omilta välityspalvelimiltaan, jotka on tarkoitettu kuvia varten, ja muuntaa ne ennen toimitusta niin, että olet suojassa seuraavilta haitoilta:
  • Lähettäjät eivät voi saada esimerkiksi IP-osoitettasi ja sijaintiasi tietoonsa kuvien lataamisen perusteella.
  • Lähettäjät eivät voi määrittää tai lukea selaimesi evästeitä.
  • Gmail tekee kuville virus- ja haittaohjelmatarkistuksen, joka havaitsee tunnetut haitat.

Joissakin tapauksissa lähettäjät voivat saada tiedon viestin avaamisesta yksilöllisten kuvalinkkien avulla. Gmail tarkistaa kaikki kuvat, ja jos lähettäjä tai viesti vaikuttaa epäilyttävältä, kuvia ei näytetä automaattisesti, vaan sinulta kysytään, haluatko nähdä ne.

Toiminto on käytettävissäsi kun saat kuvan mukaisen ilmoituksen sähköpostissasi:

Jahka toiminto on käytettävissäsi, Gmailin asetusten Yleiset-välilehdeltä löytyy Kuvat-asetus, jossa voit valita annatko sovelluksen avata kuvat automaattisesti vai kysyykö sovellus siihen erillisen luvan.


Tiettyjen lähettäjien kuvien salliminen tai estäminen

Jos haluat aina nähdä tietyn lähettäjän viestien sisältämät kuvat, valitse viestin yläpuolella näkyvästä vihreästä ruudusta Näytä aina kuvat lähettäjältä lähettäjä@toimialue.com.

Jos et halua nähdä tietyn lähettäjän viesteissä olevia kuvia, avaa kyseiseltä taholta saamasi viesti, valitse lähettäjän nimen alla näkyvä lisätietokuvake Show details arrow ja valitse Älä näytä vastaisuudessa.




Comments