Uutta!‎ > ‎

#1126 - Uudistuneet Google Dokumentit Laskentataulukot

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 12.12.2013 klo 2.28
Google on julkaissut joukon paljon toivottuja uudistuksia Drivellä toimiviin Google Dokumentit Laskentataulukoihin, jotka mahdollistavat tehokkaamman työskentelyn nopeampien latausaikojen avulla, tukemalla suuria laskentataulukko kokonaisuuksia ja offline-ominaisuudella. 
Uudet ominaisuudet tulee erikseen ottaa käyttöön alareunan ohjeen mukaan. Suuremmat ja nopeammat laskentataulukot
Uudistuneet Laskentataulukot tukevat miljoonia soluja. Taulukon selaaminen, lataaminen ja laskeminen ovat nopeampia, myös suurissa laskentataulukko kokonaisuuksissa.  

Käyttäjien toiveiden pohjalta kehitettyjä uusia ominaisuuksia
Filter views on uusi uniikki ominaisuus, joka antaa mahdollisuuden nopeasti nimetä, tallentaa ja jakaa eri näkymiä laskentataulukkosi tiedoista. Yhteismuokkauksessa tämä on loistava ominaisuus, sillä voit järjestää laskentataulukkoa vaikuttamatta siihen, miten muut sen näkevät. 
Laskentataulukoiden laskentakaavojen uudet käyttäjät ja funktiovelhot suorittavat jatkossa monimutkaisetkin laskutoimitukset tehokkaasti. Uusi function help -toiminto neuvoo kirjoittaessa ja merkitsee esimerkiksi virheet väreillä, jolloin ne on helpompi huomata ja korjata.   

Jatkossa teksti myös automaattisesti jatkuu viereisiin tyhjiin soluihin, eli enää solujen yhdistämistä ei tarvitse tehdä.  
Ehdollista muotoilua on myös parannettu, jonka myötä on mahdollista lisätä sääntöjä solujen väreihin ja muotoiluun.   

Laskentataulukon Offline-muokkaus 
Aina verkkoyhteys ei ole käytettävissä ja tällaisia tilanteita varten jo entuudestaan on ollut mahdollista muokata Google Dokumentit Asiakirjoja ja Esityksiä offline-tilassa. Nyt verkkoyhteydetön muokkausmahdollisuus saapuu myös Google Laskentataulukoihin. Kun verkkoyhteys on käytettävissä, kaikki tekemäsi muutokset synkronoituvat automaattisesti. 
Google Dokumenttien offline-toiminnot tulee ottaa käyttöön Chrome-selaimessa: ohje (Huom! Jos olet aikaisemmin jo käyttänyt Driven offline-toimintoja, sinun ei tarvitse tehdä tätä uudelleen.)

Näin otat uudet Google Laskentataulukot käyttöösi 
Siirry Driven asetuksiin oikean yläkulman ratas-kuvakkeen kautta. 
Muokkaaminen-välilehdelle on kohta "kokeile uusia Google-taulukoita", jonka klikkaamalla päälle ja tallentamalla saat uudet ominaisuudet käyttöösi. 
Huomioi varoitus "kaikki ominaisuudet eivät ole vielä valmiina".


Myös nämä uudet ominaisuudet julkaistiin: colored sheet tabscustom number formattingpaste transpose.


Comments