Uutta!‎ > ‎

#1121 - Uutta: uudistunut seuranta kolmannen osapuolen sovelluksille, joille olet antanut oikeuden käyttää Google-tilisi tietoja

lähettänyt VerkkoAps VerkkoAps 28.11.2013 klo 4.26
Google-tilisi Tilin käyttöoikeudet -välilehdessä on luettelo kolmannen osapuolen sivustoista ja sovelluksista. Nämä ovat sivustoja ja sovelluksia, joille olet antanut oikeuden käyttää Google-tiliäsi. Näet luettelosta myös mitä tilisi osia ne voivat käyttää. Osion ulkoasu on uudistunut ja nyt entistäkin selkeämpi. 

Olet esimerkiksi saattanut ladata sovelluksen, jonka avulla voit sopia treeniaikoja ystävien kanssa. Tämä sovellus on mahdollisesti pyytänyt käyttöoikeutta Google-kalenteriisi ja yhteystietoihisi voidakseen ehdottaa aikoja, jolloin sinä ja ystäväsi voitte tavata.

Tilin käyttöoikeuksiin pääset siirtymällä klikkaamalla postilaatikon oikeasta yläkulmasta omaa sähköpostiosoitettasi ja sen kautta aukevasta ikkunasta kohtaa "Tili". 



Sovellukselle myönnettäviä Google-tilin käyttöoikeustasoja on useita, mutta tässä on joitakin esimerkkejä:

Koko tilin käyttöoikeus
Kun myönnät sovellukselle koko tilin käyttöoikeuden, sovellus voi nähdä lähes kaikki Google-tilisi tiedot ja muokata niitä (se ei kuitenkaan voi vaihtaa salasanaasi, poistaa tiliäsi tai maksaa ostoksia Google Walletilla puolestasi).
Joillakin Google-sovelluksilla saattaa olla koko tilin käyttöoikeudet. Esimerkiksi iPhoneen lataamallasi Google Maps -sovelluksella tai pöytäkoneessasi olevalla Picasa Web -sovelluksella voi olla koko tilin käyttöoikeus.
Luettelossa saattaa olla myös osiot Android- tai iPhone-puhelimille. Jos kadotat puhelimesi, voit poistaa Google-palvelujen käyttöoikeuden puhelimessasi. Jos saat puhelimesi myöhemmin takaisin, sinun täytyy vain kirjautua käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi, jotta voit taas käyttää Google-palveluja.

Myönnä koko tilin käyttöoikeus vain sovelluksille, joihin luotat täysin ja jotka olet asentanut tietokoneeseesi, puhelimeesi tai tablet-laitteeseesi.
Jos olet myöntänyt koko tilin käyttöoikeuden sovellukselle, jota et tunnista tai johon et luota, suosittelemme, että peruutat käyttöoikeuden klikkaamalla Peruuta käyttöoikeus -painiketta.

Profiilin perustietojen katselemisoikeus
Näillä sovelluksilla on käyttöoikeus tilisi perustietoihin, joita ovat esimerkiksi nimesi, sähköpostiosoitteesi, sukupuolesi ja maasi. Luettelosta saattaa myös ilmetä, että sovellus voi kirjata sinut sisään Google-tililläsi. Tämä tarkoittaa, että voit kirjautua näihin sovelluksiin Google-käyttäjänimellä ja -salasanalla, kun olet kirjautuneena Google-tiliisi. Näin sinun ei tarvitse muistaa uusia salasanoja tai luoda uutta tiliä.

Tietoja luku- ja kirjoitusoikeuksista
Joidenkin sovellusten ja sivustojen oikeuksiin saattaa sisältyä sekä luku- että kirjoitusoikeus, mikä tarkoittaa, että ne voivat julkaista tietoja toiminnastasi sovelluksessa tai sivustossa käyttämiisi Google-tuotteisiin. Sinulla voisi esimerkiksi olla puhelimessasi sovellus, jonka avulla voit seurata, kuinka pitkän matkan juokset. Jos sovelluksella on luku- ja kirjoitusoikeus Google+ -palveluun, se voi julkaista juoksemasi kilometrimäärän Google+ -sivullasi.


Comments