Uutta!‎ > ‎

#1116 - Uutta YouTubessa Google Apps käyttäjille

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 22.11.2013 klo 1.58
Google+ ja YouTube ovat yhdistyneet viime aikoina monella tapaa. Muutos alkoi YouTube kanavien yhdistämisestä joko Google+ profiileihin tai sivuihin, ja on sittemmin jatkunut monien muiden yksityiskohtaisempien toimintojen lisäksi. Nyt saamme jälleen lisää uusia ominaisuuksia. 

Google Apps käyttäjille

Eräs viimeisimmistä uudistuksista on paljon toivottu erityisesti Google Apps for Business käyttäjien suunnalta. Se mahdollistaa Google+ profiilin aktivoineiden Google Apps käyttäjien julkaista videoita, jotka näkyvät ainoastaan oman organisaation käyttäjille. Toki edellytyksenä on, että YouTube kanava on yhdistetty Google+ profiiliin tai sivuun.

Asettaaksesi YouTube videosi näkyvyydeksi oman organisaatiosi käyttäjät, löydät asetuksen YouTuben Videonhallintaohjelman avulla, klikkaamalla "muokkaa" valitsemasi videon kohdalta. Jokaisen videon tietosuoja-asetuksista voidaan määritellä sen näkyvyys (julkinen, piilotettu, yksityinen).


Valitsemalla videon näkyvyysasetukseksi yksityinen, ilmestyy Google+:sta tuttu Piireille jakamisen kohta esille. Plussan puolella Google Apps käyttäjät ovat jo pitkään voineet jakaa päivityksiä organisaation sisällä ja nyt samanlainen vaihtoehto tulee löytymään myös YouTubesta. Voit näin jakaa viestin valitsemillesi Piireille tai oman organisaatiosi käyttäjille valitsemalla organisaation nimen listalta.

Videon ajoitettu julkaisu

Videon julkaisun (julkiset videot) voi ajoittaa haluttuun päivään ja kellonaikaan, jolloin video säilyy yksityisenä julkaisuhetkeen saakka. Ajoitetun julkaisun yhteyteen voi kirjoittaa viestin ja valita samalla myös sosiaalisen median palvelut, joissa julkaisusta kerrotaan.
Videon ajoitetun julkaisun asetukset määritellään YouTuben videonhallintaohjelmassa, avaamalla valitun videon muokkaus.Suljetut Hangouts on Air livelähetykset suoraan YouTubesta

Viimeisimpänä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä Google on tänään julkaissut mahdollisuuden aloittaa Hangouts on Air livelähetyksiä YouTube Live-toiminnon kautta. Samalla mahdollistuvat:
  • listaamattomat ja yksityiset Hangouts on Air tapahtumat (tätä on odotettu ja toivottu!)
  • Hangouts on Air tapahtuman aikatauluttaminen etukäteen
  • YouTube Creator toiminnot, kuten InVideo ohjelmointi ja mainostaminen omalla kanavasivulla
  • reaaliaikaiset seurantatiedot osallistuvista käyttäjistä Live-ikkunassa 

Live-tapahtumat on ominaisuus, joka ei automaattisesti ole päällä YouTube kanavissa. Mikäli kanavasi on virallisesti vahvistettu ja saa luokituksen hyvä maineisena, mahdollistuu sinulle ottaa käyttöön myös Live-tapahtumat YouTube asetuksista.


Lisätiedot:

Comments