Uutta!‎ > ‎

#1109 - Google julkaisi jälleen avoimuusraporttinsa

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 15.11.2013 klo 5.12
Kuten jo useana aikaisempa vuonna, Google on jälleen julkaissut avoimuusraporttinsa tämän vuoden osalta. Avoimuusraportissa kerrotaan eri maiden viranomaisilta tulleiden tietopyyntöjen määrät ja näin tuetaan avoimuutta.

Pyynnöt koskivat kaikkiaan 42 500 käyttäjätiliä. Selkeästi suurin osa kysymyksistä on tullut Yhdysvaltojen viranomaisilta.
Alle 30 tietopyynnön maiden tietoja Google ei listaa ja tähän ryhmään Suomi kuuluu. 

Esitetyt luvut eivät kerro kaikkea, minkä Googlekin tuo kärkkäästi esille. Yhtiö ei voi esittää kaikista salaisimpia tietopyyntöjä viranomaisten kielloista johtuen.
"Uskomme, että on oikeutesi tietää, minkälaisia pyyntöjä ja kuinka monia jokainen valtio tekee meille ja muille yrityksille. Mutta Yhdysvaltain oikeusministeriön mielestä laki ei anna meille lupaa jakaa tietoa joistakin kansallisen turvallisuuden pyynnöistä, joita saatamme saada", lakijohtaja Richard Salgado Googlesta kirjoittaa yhtiön virallisessa blogissa.

Kokonaisuudessaan avoimuusraportiin voit tutustua täällä
Google kertoo avoimuusraportin tarkoituksesta: "Kuten muutkin tekniikka- ja viestintäalan yritykset, myös Google saa ympäri maailmaa sijaitsevilta viranomaisilta ja oikeusistuimilta säännöllisesti pyyntöjä luovuttaa käyttäjätietojamme. Tässä raportissa esitetään kultakin viranomaiselta vastaanottamamme pyynnöt puolivuosittain tietyin rajoituksin. Palveluidemme käyttäjämäärät ovat kasvaneet joka vuosi, ja niin ovat myös käyttäjätietopyyntöjen lukumäärät."
Comments