Uutta!‎ > ‎

#1103 - Google-sovellusten uusi navigointipalkki

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 3.11.2013 klo 23.10
Kerroimme juuri taannoin Gmailin navigointipalkin uudistumisesta, joka kattaa myös kaikki  muut Google-sovellukset. Uudistus on saapunut näkyville jo osalle käyttäjistä ja lähiviikkojen aikana uudistus lanseerataan kaikille käyttäjille.

Uudistus vaikuttaa eri Google-tuotteiden välillä liikkumiseen. Jokaisen Google-sovelluksen yläreunassa on totuttu näkemään mustalla pohjalla oleva navigointipalkki, jonka kautta on ollut helppo siirtyä esimerkiksi sähköpostista Google Kalenteriin.
Navigointipalkki on kuitenkin nyt uudistunut. Erityisesti ulkoasu muuttuu erilaiseksi, vaikka toiminnallisuuden idea säilyykin samana, eli edelleen klikataan haluttua sovellusta sen aukaisemiseksi.

Uudistuva navigointipalkki

Uudistuksen myötä navigointipalkin toiminnot keskittyvät näkymän oikeaan yläkulmaan. Chromebook käyttäjille näkymä onkin hyvin tuttu, sillä eri Google-sovellukset löytyvät sovelluskuvakkeen alta (). Klikkaamalla sovelluksen kuvaketta valitset haluamasi tuotteen, joka aukeaa erilliseen välilehteen verkkoselaimessasi. Entuudestaan tuttua on Google+:saan päivitysten lisääminen pikaisesti Jaa-painikkeen kautta ja omaan Google+ profiiliin pääsee pikaisesti +OmaNimi -linkin kautta. 
Comments