Uutta!‎ > ‎

#1058 - Tänään Google Dokumenttien Lomakkeisiin on julkaistu uusia ominaisuuksia

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 10.9.2013 klo 0.10   [ 10.9.2013 klo 0.12 päivitetty ]
Google Dokumenttien Lomakkeille on lukuisia käyttökohteita aina yrityksen sisäisestä mielipidekartoituksesta vaikkapa verkkosivulle upotettuun yhteydenottolomakkeeseen. Lomakkeiden suuri vahvuus on niiden helppokäyttöinen muokkaustila ja sen monet mahdollisuudet luoda Lomakkeesta juuri sellainen kuin tarvitset. Tänään ominaisuuksiin on julkaistu muutamia loistavia uutuuksia:

Lomakkeen etenemispalkki
Varsinkin pitkiä kyselyitä täyttäessä saattaa joskus miettiä, paljonkohan kysymyksiä on vielä jäljellä? Hahmottamista helpottaa huomattavasti kun Lomakkeen reunassa voi nähdä prosentteina, kuinka suuren osan lomakkeesta on jo ehtinyt täyttää. 
Etenemispalkin voi laittaa päälle Lomakkeen muokkaustilan yläreunasta.Syötettyjen tietojen vahvistus

Saatat hyödyntää Lomaketta esimerkiksi verkkosivuillasi kerätäksesi yrityksesi postituslistalle liittyviä osoitteita. Syötetyn tiedon vahvistuksen avulla pystyt paremmin varmistamaan, että esimerkiksi sähköposti- ja URL-osoitteet tulevat oikein täytettynä. Näin vältyt keräämästä tietoa, joka ei ole sinulle hyödyllistä virheiden vuoksi.  

Tietojen vahvistuksen saat päälle valitsemaasi teksti -kysymykseen ensin luomalla kysymyksen ja klikkaamalla kohdan Tietojen vahvistus päälle. Valitse vaihtoehdoksi esim. Teksti, jolloin pääset Sisältää -kohdassa valitse vahvistettavan kohteen lajin. Jos Lomaketta täyttävä henkilö ei anna asetettua tietoa valittuun kohtaan, hän saa virheilmoituksen.  Kyselyyn upotetut YouTube videot
YouTube videon voi nyt upottaa osaksi Lomaketta. Loistava toiminto jos esimerkiksi kaipaat kommentteja videosta.

Lisää kustomoitu viesti Lomakkeen sulkemisen yhteydessä
 Kun Lomake suljetaan, toisinaan on  mukava vielä lähettää jokin viesti jos esimerkiksi olet joutunut kieltäytymään kutsusta, voit kertoa sopineesi aikaisemmin jo jotakin muuta samaan ajankohtaan. 


 Niin kauan kuin Lomakkeen yläreunassa (muokkaustilassa) on päällä valinta Hyväksytään vastaukset, lomakkeen täyttäjät voivat jättää sinulle viestejä. Klikkaa painiketta jos haluat estää ylimääräiset viestit.Lähde ja kuvat: Drive Blog

Comments