Uutta!‎ > ‎

#1056 - Gmail vinkki: kansiot ja tunnisteet

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 9.9.2013 klo 2.37

Sähköposteja on usein totuttu lajittelemaan kansioihin. Google-sovelluksissa kansioita kutsutaan tunnisteiksi, ja ne poikkeavat perinteisistä kansioista siten, että samalla viestillä voi olla useita tunnisteita.

Tärkeä osa tehokasta Gmail -sähköpostin käyttöä on viestien jäsentäminen tunnisteiden avulla, jolloin paitsi postilaatikon näkymää on helppo hallinnoida, tunnisteiden avulla Gmailin hakua on mahdollista käyttää tehokkaasti. 

Näin luot tunnisteet:
Siirry sähköpostin asetuksiin oikean yläreunan ratas -kuvakkeen alta

Valitse "Tunnisteet"- välilehti, jonka kautta voit myös määritellä mitkä Gmailin omista järjestelmän tunnisteista, kuten tähdelliset ja tärkeät, näkyvät automaattisesti ja mitkä eivät.

Selaamalla sivua alemmas löydät kohdan "Tunnisteet", jossa on myös "Luo uusi tunniste"- painike.

Anna tunnisteella haluamasi nimi ja klikkaa "Luo". Uusi tunniste näkyy Tunnisteet- välilehdelle ja postilaatikkosi vasemman reunan navigoinnissa.

Lisää tunniste haluamiisi viesteihin valitsemalla ensin halutut viestit.
Yläreunaan aukeaa painikkeita, joista alla olevassa kuvassa näkyvät ovat tunnistepainikkeet: Siirrä kansioon ja Tunnisteet. Valittua painiketta klikkaamalla saat auki listan kaikista luomistasi tunneista ja voit valita haluamasi. Sama pätee molempiin tunnistepainikkeisiin.
Jokaiseen viestiin voi asettaa yhden tai useamman tunnisteen.

Lisätietoja ja ohjeita tunnisteisiin liittyen Googlen sivuilta.

Comments