Uutta!‎ > ‎

#1054 - Uutta Chrome Web Storessa: työpöytäsovellukset

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 6.9.2013 klo 0.12   [ 6.9.2013 klo 0.13 päivitetty ]
5-vuotis syntymäpäivänsä kunniaksi, Chrome Web Storeen on julkaistu ladattavaksi uuden sukupolven sovelluksia, jotka eivät vaadi verkkoyhteyttä tai selainta.

Chrome Web Storesta kokoelman löytää nimellä Työpöydälle: linkki

Uudet sovellukset tuovat yhteen modernin verkon vaatimat ominaisuudet: nopeuden, turvallisuuden ja joustavuuden. Aikaisemmin nämä ominaisuudet on totuttu saamaan käyttöön vain laitteeseen asennettujen ohjelmistojen kautta. Google kehottaakin tiedotteessaan ajattelemaan uusia työpöytäkoneiden ja kannettavien sovelluksia samoin kuin mobiililaitteeseen asennettavia appseja.
Uudet sovellukset ovat saatavilla Windows ja Chromebook käyttäjille (Mac & Linux julkaistaan myöhemmin). 

Uudenlaisten Chrome Appsien ominaisuuksia:

  • Työskentele offline-tilassa: Jatka työskentelyä jopa silloin kun sinulla ei ole verkkoyhteyttä käytettävissä
  • Enemmän appia, vähemmän Chromea: Ei ylimääräisiä painikkeita tai teksti-ikkunoita jotka häiritsivät käytettävyyttä 
  • Pilvitallennus: Tallenna ja käytä aikaisemmin tallentamiasi tiedostoja verkosta Google Driven avulla. 
  • Pysy ajantasalla: Työpöytäilmoitusten avulla saat muistutuksia, päivityksiä ja voit jopa tehdä toimintoja suoraan muistutusikkunasta.
  • Yhdistä muiden laitteiden kanssa: Yhdistä muut tietokoneeseen yhdistetyt laitteet esimerkiksi USB-portin tai Bluetoothin kautta. 
  • Automaattiset päivitykset: Appsit päivittyvät automaattisesti, joten sinulla on aina ajantasainen ohjelma. Ainoa poikkeus on käyttöehtojen muutokset, joista ilmoitetaan. 
  • Jatka työskentelyä siitä mihin jäit: Chrome synkronoi asentamasi appsit kaikille laitteille, joissa kirjaudut sisään Chrome-selaimeen
  • Turvallisuus: Chrome appsit hyödyntävät selaimeen sisäänrakennettuja turvallisuustoimintoja, kuten Sandboxing. Automaattiset päivitykset myös takaavat, että käytössäsi on aina viimeisimmät tietoturva-asetukset.
  • Appsien asentaminen Windows-koneille: Jotta uusien sovellusten asentaminen olisi mahdollisimman mukavaa, Google julkaisee Windows-koneille tarkoitetun Chrome App Launcherin, joka ilmestyy saataville kun asennat ensimmäisen uudenlaisen Chrome-sovelluksen.

Comments