Uutta!

Google-sovelluksiin julkaistaan jatkuvasti uusia ominaisuuksia. Tällä sivulla esitellään merkittävimmät uutuudet ja parhaat vinkit niiden hyödyntämiseksi! 

Viimeisimmät uutiset

 • Google+ uutuutena kyselyt Google+:saan on uutuutena julkaistu Kysely -toiminto, joka löytyy päivitysten jakamiseen tarkoitetusta ikkunasta. Klikkaa painiketta Kysely ja aloita oman kyselysi laatiminen.Voit kirjoittaa yläreunaan kyselysi aiheen tai muun saateviestin. Lisää ...
  Lähettänyt 10.10.2014 klo 1.07 Tuntematon käyttäjä
 • Uusi Hangouts työasemasovellus Hangouts -videoneuvottelun Windows ja ChromeOS -työasemiin asennettava sovellus on päivittynyt. Sovelluksen voit asentaa täältä (vaatii Chrome selaimen): asenna
  Lähettänyt 10.10.2014 klo 0.08 Tuntematon käyttäjä
 • Google Marketplace - lisätoimintoja joka lähtöön Google Apps Marketplace sisältää satoja kolmannenosapuolen sovelluksia, joiden avulla on mahdollista täydentää Google for Work-sovellusten toimintoja. Sieltä löydät runsaasti mm. erilaisia CRM, myynnin, HR ja markkinoinnin työkaluja. Aikaisemmin ainoastaan ...
  Lähettänyt 9.10.2014 klo 4.33 Tuntematon käyttäjä
 • Kaksivaiheinen vahvistus - lisäturva Google-tiliisi Viisas käyttäjä huolehtii turvallisuudestaan kaikkialla Internetissä. Kun kyse on omasta sähköpostista, siellä usein säilytetään paljon arvokasta tietoa, jonka suojaaminen on yksinkertaisesti vain järkevää. Gmailin suojausta voit merkittävästi lisätä ottamalla käyttöön ...
  Lähettänyt 9.10.2014 klo 1.17 Tuntematon käyttäjä
Näytetään ilmoitukset 1 - 4/1048. Näytä lisää »

Google+ uutuutena kyselyt

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 10.10.2014 klo 1.04   [ 10.10.2014 klo 1.07 päivitetty ]

Google+:saan on uutuutena julkaistu Kysely -toiminto, joka löytyy päivitysten jakamiseen tarkoitetusta ikkunasta. 
Klikkaa painiketta Kysely ja aloita oman kyselysi laatiminen.


Voit kirjoittaa yläreunaan kyselysi aiheen tai muun saateviestin. Lisää kuvaja kirjoita sen jälkeen vastausvaihtoehdot. Tällä hetkellä vaihtoehtoja voi lisätä maksimissaan 5 kappaletta.
Määrittele myös kenelle päivityksen jaat kohdassa Vastaanottaja


Seuraa lopuksi kyselysi vastauksia päivityksessäsi. 


Tärkeää:

 • Äänestysten muokkaaminen: Voit muokata kysymyksen tekstiä sen esittämisen jälkeen, mutta vaihtoehtoja tai kuvia ei voi muuttaa. Äänestystä ei myöskään voi sulkea sen aloittamisen jälkeen. Jos haluat kuitenkin poistaa äänestyksen,voit poistaa viestin näillä ohjeilla.
 • Kuvien lisääminen: Voit lähettää kuvan työpöydältä tai laitteella otetuista kuvista, valita kuvan Google+ -kuvien albumista tai löytää kuvan Googlen kuvahaulla. Jos lähetät kuvia tai valitset kuvia Googlen kuvahaulla, luomme kyseisille kuville automaattisesti yksityisen Google+ -kuvien albumin. Yksityinen kuva-albumi näkyy vain sinulle, ellet jaa albumin URL-osoitetta.
 • Kuvien poistaminen: jos poistat kuvan yksityisestä äänestysten kuva-albumista, kuva poistetaan myös itse äänestyksestä.
 • Äänestysten jakaminen: Haluamme varmistaa, ettei yksityisten äänestysten tuloksia jaeta julkisesti. Tästä syystä voit jakaa uudelleen vain julkisia äänestyksiä. Tämän lisäksi julkiset äänestykset pitää myös jakaa uudelleen julkisesti, eli et voi jakaa niitä vain tiettyjen piirien tai ihmisten kanssa.

Äänen antaminen äänestyksessä

Jos joku luo äänestyksen Google+:ssa, voit kertoa mielipiteesi vastaamalla äänestykseen. Jos et halua antaa ääntä, voitkirjoittaa kommentin tai antaa viestille +1.

Tärkeää: jokainen, joka näkee äänestyksen, näkee myös äänestämäsi vaihtoehdon.


Uusi Hangouts työasemasovellus

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 10.10.2014 klo 0.08

Hangouts -videoneuvottelun Windows ja ChromeOS -työasemiin asennettava sovellus on päivittynyt. 

Sovelluksen voit asentaa täältä (vaatii Chrome selaimen): asennaGoogle Marketplace - lisätoimintoja joka lähtöön

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 9.10.2014 klo 4.33

Google Apps Marketplace sisältää satoja kolmannenosapuolen sovelluksia, joiden avulla on mahdollista täydentää Google for Work-sovellusten toimintoja. Sieltä löydät runsaasti mm. erilaisia CRM, myynnin, HR ja markkinoinnin työkaluja. Aikaisemmin ainoastaan yritysten pääkäyttäjät saattoivat asentaa Marketplacesta toimintoja käyttöön, mutta taannoin julkaistun päivityksen myötä niiden asentaminen on mahdollista myös kaikille käyttäjille. Näin jokainen voi liittää lisää ominaisuuksia omaan Google for Work-ympäristöönsä.

Marketplaceen pääset tutustumaan Google-sovellusten oikean yläkulman navigointipainikkeen alta. Valitse ensin lisää ja sen alta löydät kohdan "Lisää Apps Matketplace -kauppapaikasta".

Oletusasetuksen mukaan kaikki käyttäjät voivat nyt lisätä sovelluksia Marketplacesta. Organisaatioiden pääkäyttäjät voivat rajata tätä vaihtoehtoa luomalla hyväksyttyjen Marketplace sovellusten listan, jolloin oman organisaation käyttäjät löytävät Marketplacesta vain nämä vaihtoehdot:
Lisätiedot: Marketplace whitelist ohje
 


Kaksivaiheinen vahvistus - lisäturva Google-tiliisi

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 9.10.2014 klo 1.17

Viisas käyttäjä huolehtii turvallisuudestaan kaikkialla Internetissä. Kun kyse on omasta sähköpostista, siellä usein säilytetään paljon arvokasta tietoa, jonka suojaaminen on yksinkertaisesti vain järkevää. 
Gmailin suojausta voit merkittävästi lisätä ottamalla käyttöön Googlen Kaksivaiheinen vahvistuksen.
Kun kirjaudut sisään käyttäen kaksivaiheista vahvistusta, vahvistat henkilöllisyytesi sekä salasanalla, että puhelimeesi lähetetyllä kertakäyttöisellä koodilla. 


Saat kaksivaiheisen vahvistamisen käyttöösi näin:
 • Ota kahden vaiheen vahvistaminen käyttöön "Tilin asetukset"- kohdasta (ohje)
 • Seuraavaksi Google kirjaa sinut automaattisesti ulos jokaisesta istunnoista mitä sinulla on auki; mobiili ja työpöytä sovelluksista
 • Kirjaudu uudelleen tiliisi, klikkaa "aloita käyttöönotto" ja seuraa ohjeita
 • Määritä puhelinnumero
 • Tulosta varakoodit
 • Määritä vara puhelinnumero (valinnainen)
 • Lisää sovelluskohtaiset salasanat
        Mikäli haluat suojata tietojasi entistä paremmin, on erittäin suositeltavaa kaksivaiheisen vahvistuksen yhteydessä ottaa käyttöön myös Google Authenticator- sovellus, jonka saat ladattua Google Playsta.
          Katso tarkemmat ohjeet täältä.

        Kun olet ottanut Kaksivaiheisen vahvistaminen käyttöön Google -tilissäsi, kirjaudut sisään näin: ohje


Drive uutuus: pienet kuvakkeet

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 9.10.2014 klo 0.05

Tänään Drivelle on julkaistu uusi ominaisuus, joka pieni mutta sitäkin hyödyllisempi.
Driven listalle näkyy nyt tiedostojen ja kansioiden nimien perässä jakamiskuvake jos materiaali on muille jaettua tai tähti mikäli kyseinen tiedosto tai kansio on merkitty tähdelliseksi. 
Näin on erittäin helppo seurata mikä materiaali on esimerkiksi jaettua, mikä ei.Kuvaa voi nyt muokata Google Esityksissä

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 8.10.2014 klo 4.26

Uusimman päivityksen myötä Drivellä toimiviin Google Esityksiin on tuota työkaluja kuvien muokkaamiseen. 

Näin muokkaat Google Esityksen kuvia:

Lisää ensin kuva/kuvia Google Esitykseen (Lisää -valikko -> Kuva). Klikkaa kuvaa, jolloin se tulee valituksi. Tämän jälkeen yläreunan työkaluriviltä löytyy painike Kuva-asetukset


Esityksen oikeaan reunaan aukeavassa ikkunassa voit säätää valitun kuvan väritystä, läpikuultavuutta, kirkautta ja kontrastia. Hangouts videoneuvottelujen uudet ominaisuudet

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 3.10.2014 klo 4.33

Kasvokkain on aina mukavampi jutella kuin puhelimitse tai sähköpostin välityksellä, mutta pitkän matkan kulkemiseen ei aina ole syytä tai aikaa. Siksi Hangouts -videoneuvottelut ovat hyvin suosittuja. Niiden avulla jokainen kaukanakin oleva kollega tai yhteistyökumppani on ihan vieressä.

Ulkopuolisten käyttäjien kutsuminen linkin avulla. Joskus ison käyttäjämäärän kasaaminen videoneuvotteluun voi olla haastavaa. Saman verkkotunnuksen alaiset käyttäjät voivat jatkossa antaa ulkopuolisille URL-osoitteen, jonka kautta liittyä mukaan videopuheluun. Vaatimuksena on Google-tili.
Lue lisää: ttp://goo.gl/4O12kz


Paranettu näytönjako. Kun haluat jakaa näyttöäsi suuremmalla porukalle videoneuvottelussa, klikkaa näytönjako painiketta. Jatkossa voit myös valita, että haluat esityksen näkyvän kaikille automaattisesti koko ajan "isolla ruudulla".
Lisätiedot: https://support.google.com/hangouts/answer/1660627?hl=fi

Vähemmän taustamelua. Näppäimistön näpytys, tuolin kolahdus, toimistolla kiireinen päivä. Kaikki nämä pienet äänet saattavat kuulua häiritsevästi videoneuvotteluun. Siksi taustaäänen vaimennus on parannettu.  


Uutta Google Lomakkeissa: lyhennetty osoite

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 3.10.2014 klo 2.34

Google Lomakkeen avulla on nyt entistäkin helposti kerätä palautteita ja mielipiteitä, sillä lomakkeeseen johtava linkki on mahdollista lyhentää. 

Kun luot Drivellä Google Lomakkeen ja valmistelet lomakkeen kysymykset, klikkaa lopuksi oikean yläkulman Lähetä lomake -painiketta. 

Lomakkeen lähettämisen ikkunasta löydät kaikki erilaiset vaihtoehdot lomakkeen toimittamiseksi heille, keneltä toivot vastauksia. Suosituin tapa jo pitkään on ollut kopioida täältä linkki ja lähettää se vastaajille (tai vaikkapa jakaa somessa). Klikkaamalla jaettavan linkin alapuolelta kohtaa Lyhennetty URL-osoite, järjestelmä luo automaattisesti lyhyemmän osoitteen jaettavaksi eteenpäin. 
Pääkäyttäjä sovelluksen uusi iOS versio julkaistu

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 3.10.2014 klo 2.13

Google for Work ympäristön hallinnointiin mobiilisti tarkoitettu Google Admin App on päivittynyt. Kyseessä on nimenomaisesti iPhone ja iPad -laitteille suunnattu versio.

Uudet ominaisuudet:
 • Uudet hakutoiminnot käyttäjien löytämiseksi
 • Mahdollisuus liikkua useiden tilien välillä helposti
 • asetussivun lisääminen mahdollistaa esimerkiksi salasanan muistamisen asettamisen yms.
 • Käytettävyys korjauksia

Google Apps for Business on nyt nimeltään Google for Work

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 18.9.2014 klo 0.34

Google on suunnitellut tuotteensa helpottamaan työntekijän arkea. Helppokäyttöiset ja tehokkaat sovellukset tukevat työskentelyäsi, missä ikinä oletkin. 
Aikaisemmin yrityksille suunnattu tuotekokonaisuus on ollut nimeltään Google Apps for Business, mutta nimenmuutoksen myötä sovelluksia kutsutaan nimellä Google for Work. 

Google for Work nimi kuvaa paremmin tuoteperheen tarkoitusta: se soveltuu kaikenlaiseen työhön.1-10 of 1048