Postin hakija Google-sovelluksiin POP3:lla


Jos haluat keskittää kaikki eri tilien sähköpostit yhteen Gmail-tiliin, käytä postin hakijaa. Voit ladata viestejä jopa viideltä eri sähköpostitililtä. Tilit voivat olla Gmailissa tai muissa sähköpostipalveluissa.
Postin hakija lataa kaikki vanhat ja uudet sähköpostit. Jos haluat keskittää vain uudet sähköpostit, käytä postin hakijan sijaan postin automaattista edelleenlähetystä.

Postin hakijan määrittäminen on helppoa ja ilmaista, mutta sähköpostitilien, joilta tietoja haetaan, on tuettava POP-käyttöä, ja Gmail-osoitteiden POP-ominaisuuden on oltava käytössä. Jotkut ilmaiset sähköpostipalvelut eivät tarjoa käyttäjille POP-käyttöä, joten ota yhteyttä sähköpostipalveluntarjoajaasi ja selvitä, sallitaanko POP-käyttö sähköpostitilissäsi (jos kyseessä ei ole Google-tili).


1. Avaa sähköpostisi (esim. http://mail.google.com/a/yritys.fi/) ja kirjaudu sisään omilla tunnuksillasi

2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset-linkki

3. Siirry kolmanteen, Tilit-välilehteen4. Siirry Tarkista sähköpostit muista tileistä (käyttämällä POP3:a) -kohtaan ja klikkaa Lisää omistamasi POP3-sähköpostitili.5. Syötä uuteen ikkunaan avautuvaan lomakkeeseen oikea sähköpostiosoite (esim. tunnus@welho.com). Jos olet siirtämässä vanhoja työsähköpostejasi samannimisestä osoitteesta, syötä lomakkeeseen sähköposti, joka on muotoa yritys@yritys.fi*. Muussa tapauksessa syötä lomakkeeseen oikea sähköposti (esim. tunnus@hotmail.com). Paina lopuksi Seuraava vaihe -painiketta.


* Google ei anna siirtää viestejä samannimisestä osoitteesta, jolloin postien tuojalle täytyy antaa jokin muu sähköpostiosoite. Tämä ei kuitenkaan vaikuta hakuun.

6. Syötä sähköpostiasetukset:

    1. Käyttäjätunnus: <käyttäjätunnuksesi, esim. etunimi.sukunimi>
    2. Salasana: <salasanasi>
    3. POP-palvelin: <pop-palvelimen osoite>, Portti 995
    Valitse kaksi ensimmäistä valintaa, eli
    1. Jätä haetun viestin kopio palvelimelle
    2. Käytä aina suojattua yhteyttä (SSL) postin hakemiseen
    Valitse kohta Merkitse saapuvat viestit tunnisteella ja valitse alasvetovalikosta kohta Uusi tunniste...Kirjoita avautuneeseen ikkunaan "Vanha sähköposti" tai muu haluamasi tunniste vanhoille posteille (Tämä helpottaa vanhojen viestien käsittelyä)

7. Kun olet syöttänyt tunnuksesi, paina painiketta Lisää tili >>

8. Sivu kysyy haluatko lähettää sähköpostia lisätystä osoitteesta. Vastaa Ei ja siirry eteenpäin.


Gmail alkaa nyt noutamaan sähköpostejasi. Vanhojen viestien siirrossa voi kestää useita tunteja.Lisätietoja postin hakijasta löytyy Googlen suomenkielisiltä ohjesivuilta: http://mail.google.com/support/bin/answer.py?hl=fi&ctx=mail&answer=21288

Automaattisen viestien edelleen lähetyksen ohjeet löydät täältä (POP/IMAP): https://support.google.com/mail/answer/10957?hl=fi 


Valmiita asetuksia

Gmail

Käyttäjätunnus: <käyttäjätunnuksesi>
Salasana: <salasanasi> 
POP Server: pop.gmail.com 
Huomioitavaa: Jätä asetus Jätä haetun viestin kopio palvelimelle pois päältä, muutoin haku ei toimi.


Hotmail


Käyttäjätunnus: <tunnus>@hotmail.com

Salasana: <salasanasi>

POP-palvelin: pop3.live.com