Google+

Google+ yhdistää sosiaalisesta mediasta tutut tilapäivitysten ja valokuvien jakamisen yrityskäyttäjien kaipaamiin pikaviestimeen, usean käyttäjän videoneuvotteluun, sekä reaaliaikaiseen dokumenttien jakamiseen ja muokkaamiseen. Google+ -profiilin luontisivun otsikko luonnehtiikin palvelua "reaaliaikaisen sisällön jakamisen vallankumoukseksi verkossa".

Huomioitavaa ennen palvelun käyttöönottoa

  • Tarkista mitä yrityksesi tietoturvaohjeet sanovat tietojen jakamisesta ja sosiaalisen median käytöstä yrityksen nimissä olevilla tunnuksilla. Käyttäjät pystyvät jakamaan palvelussa tietoa verkkotunnuksesi ulkopuolelle sekä viemään palvelusta dataa ulos.

  • Google+ -palvelu on kuluttajille suunniteltu palvelu jota tarjotaan sellaisenaan myös yrityskäyttäjille. Luodakseen palveluun profiilin, käyttäjiesi on hyväksyttävä Googlen kuluttajapalvelujen käyttöehdot.

  • Ylläpidon osalta palvelu voidaan kytkeä päälle tai pois. Tämä on tehtävissä organisaatiotasolla eli voit halutessasi kytkeä palvelun päälle vain tietyille organisaatioille. Kaikki yrityksen omat tietoturvakäytännöt on Google+ :n osalta toteutettava viestinnän kautta. Ottamalla käyttöön Google+ premium -ominaisuudet, pääkäyttäjä voi tehdä Google Apps-tileissä käyttäjille esiasetuksia.

  • Oletusasetuksilla profiilit ovat julkisia. Käyttäjät löytyvät haulla ja käyttäjien jakamat tiedot ovat julkisia. Käyttäjä voi muuttaa näkyvyysasetuksia profiilinsa asetuksista.

  • Käyttäjien on oltava vähintään 13-vuotiaita. Jos käyttäjä joka yrittää liittyä palveluun ei ole ilmoittamansa syntymäajan perusteella vähintään 13-vuotias, käyttäjän koko Google-tili lukitaan automaattisesti. Käyttäjän on pyydettävä tilin avaamista Googlelta 30 päivän kuluessa sen lukittumisesta tai tili poistetaan.

  • Palveluun saa liittyä ja profiileja luoda vain käyttäjän omalla käyttäjätunnuksella ja oikealla etu- ja sukunimellä. Yrityksen nimellä ja käyttäjätunnuksella profiilin luominen on käyttöehtojen vastaista. Yrityksiä ja yhteisöjä varten voidaan luoda Google+ Sivuja. Käyttäjä hyväksyy palvelun käyttöehdot omissa nimissään.

Lisätietoa: http://www.google.com/support/a/bin/answer.py?answer=1689647

Palvelun käyttöönotto

Kirjaudu hallintapaneeliin ja mene kohtaan Organization & users -> Services. Kohdasta Additional services löytyy palvelu Google+.


Tarkemmat ohjeet

Lisätietoa saat osoitteesta: http://www.google.com/support/a/bin/answer.py?answer=1631744