Kalenteri

Google Kalenteri on jaettava kalenterisovellus, jonka avulla on mahdollista luoda useita kalentereita omaan tai yhteiskäyttöön. Google Kalenteri toimii verkkoselaimessa ja kulkee mukanasi mobiilisti, sisältäen runsaasti hyödyllisiä ominaisuuksia, joiden avulla ajankäytön hallinta sujuu tehokkaasti. Jakamalla kalenterin tietoja työtovereidesi kanssa yhteisten asioiden organisoiminen helpottuu.

Google Kalenterista on eniten hyötyä, kun sitä käytetään viestintätyökaluna organisaation sisällä. Näin ajantasainen tieto tapahtumista ja tehtävistä on helposti kaikkien organisaation jäsenten saatavilla.

Tärkeimmät ominaisuudet

    •     kalenterin voi helposti jakaa ystävien tai työtovereiden kesken
    •     tapahtumakutsut,  joiden jakaminen ja niihin vastaaminen käy käden käänteessä
    •     nopea hakutoiminto, jonka avulla voit hakea kadonneen tapahtuman henkilökohtaisesta kalenterista tai etsiä mielenkiintoisia tapahtumia monista julkisista kalentereista
    •     helppokäyttöinen synkronointi monenlaisten mobiililaitteiden kanssa

Kalenterin näkymä


 1. Hakukenttä, jonka avulla voi etsiä kalenterista tietoa.
 2. Tänään -painiketta klikkaamalla pääsee aina palaamaan takaisin meneillään olevaan päivään.
 3. Luo -painikkeen kautta aloitetaan uuden merkinnän lisääminen kalenteriin.
 4. Omat kalenterit ovat käyttäjän itsensä luomia kalentereita. Kaikilla käyttäjillä on oletuksena yksi kalenteri ja jokainen voi tehdä niitä itselleen lisää.
 5. Muut kalenterit ovat organisaatiosi sisäisiä jaettuja kalentereita, joita voit tilata ja tarkastella. 
 6. Tämän kohdan painikkeiden avulla voidaan määritellä millaisena kalenteri näytetään.
 7. Ratas -kuvakkeen alta löytyvät aina asetukset.

Kalenteritapahtuman luominen

Kalenteritapahtuman voi luoda kolmella tavalla:
 1. Kalenterinäkymän vasemmasta yläkulmasta napsauttamalla Luo -painiketta, josta avautuu uusi ikkuna. Tämän jälkeen pääset täyttämään tapahtuman tiedot. Napsauta lopuksi Tallenna -painiketta.
 2. Napsauttamalla tai maalaamalla sopiva ajankohta kalenterin viikkonäkymästä. Anna tapahtumalle nimi ja paina Enter. Muokkaa tapahtumaa -linkistä pääsee kohdan 1 tapahtuman tiedot -valikkoon.
 3. Luomalla tapahtuman matkapuhelimen kalenteriin, silloin kun synkronointi Wmailin kanssa on käytössä.
Tapahtuman tarkemmat tiedot:


 1. Määrittele tapahtuman ajankohta ja kesto, sekä onko tapahtuma toistuva tai koko päivän tapahtuma
 2. Valitse mihin kalenteriin tapahtuma tallennetaan. 
 3. Kutsu muita osallistumaan. Tässä kohtaa voit myös hyödyntää Etsi ajankohta -ominaisuutta, jolloin kalenteri ehdottaa kaikille sopivaa ajankohtaa. Etsi ajankohta -mahdollisuus toimii henkiöiden kanssa, jotka ovat jakaneet kalenterinsa kanssasi.
 4. Voit tuoda tapahtumamerkintään liitteitä, sekä tilata tapahtumasta muistutuksen itsellesi joko sähköpostitse tai ponnahdusikkunan kautta. 
 5. Määrittele haluatko muiden näkevän tapahtuman sisällön. Jos valitset Yksityinen, tapahtuman otsikko ja sisältö piilotetaan muilta, vaikka kalenterisi olisi jaettu muille henkilöille.

Kalenterin jakaminen


Pääset jakamaan kalenterisi napsauttamalla kalenteripalkissa jaettavan kalenterin vieressä olevaa valikkopainiketta, jonka jälkeen saat esiin listan toiminnoista. Valitse Kalenterin jakaminen ja täytä tarvittavat tiedot sekä määrittele jakamisasetukset.Määrittele kalenterikohtaisesti näytetäänkö kaikki tapahtuman tiedot vai vain vapaa/varattu -tieto ja lisää tämän jälkeen henkilön sähköpostiosoite vasemmalla puolella olevaan tekstikenttään (kohtaan Henkilö).


Kalenterin jakamispyyntö 

Nähdäksesi toisen henkilön kalenterin, kirjoita hänen sähköpostiosoitteensa tai nimensä kalenterin sivupalkissa olevaan Muut kalenterit -kenttään ja paina Enter. Henkilön kalenteri listautuu Muut kalenterit -kohdan alle ja klikkaamalla sen edessä olevaa neliötä kalenterin saa joko päälle tai pois päältä.
Vain saman organisaation sisällä on mahdollista tilata kollegoiden kalentereita.

Voit myös piilottaa oman tai minkä tahansa tilaamasi kalenterin itseltäsi tilapäisesti napsauttamalla kyseisen kalenterin nimeä. Kanssasi jaettujen kalenterien nimet jäävät edelleen kalenteriluetteloon.

Kalenterin tulostaminen

Avaa Kalenteri
Klikkaa oikean yläreunan "Lisää"- painiketta
Valitse Tulosta
Avautuvasta ikkunasta voit joko tulostaa näkymän tai esimerkiksi tallentaa sen PDF- muodossa (Tallenna nimellä).