Ohjeet Käyttäjälle‎ > ‎Drive‎ > ‎

Microsoft Office -dokumenttien hyödyntäminen Google Drivellä

Driven uusimman version myötä, Microsoft Word-, Powerpoint®- ja Excel® -tiedostoja voi muokata Driven selainversiossa sekä iOS- ja Android-laitteissa, vaikka sinulla ei kyseisiin laitteisiin olisi Office-ohjelmia asennettuna. Kun muokkaat Drivellä Office-tiedostoja, ne säilyvät koko ajan alkuperäisessä tiedostomuodossaan. 

Tietokoneella työskenneltäessä Office-tiedostojen muokkaamisen Drivellä saa käyttöön asentamalla Chrome-selaimeen lisäosan Chrome Web Storesta. Driven eri mobiilisovelluksiin ominaisuus on sisäänrakennettuna jo valmiiksi ja muokkaaminen onnistuu ilman lisäasennuksia. 

Voit tarkastella ja muokata Microsoft Word-, Excel- ja PowerPoint-tiedostoja, vaikka tietokoneessasi ei olisi Office-pakettia. Kun laajennus on asennettu, Chromeen vetämäsi ja Gmailissa tai Google Drivessa avaamasi Office-tiedostot avataan Docs-, Sheets- tai Slides-ohjelmassa, jossa voit katsella ja muokata niitä. Voit tallentaan jokaisen tiedon alkuperäisessä Office-muodossa tai muuntaa sen Google Docs-, Sheets- tai Slides-tiedostoksi. Tällöin käytettävissäsi on lisää ominaisuuksia, kuten muiden kutsuminen muokkaamaan tiedostoa kanssasi, kommentointi, pikaviestit ja paljon muuta. Muistathan, että tällöin tiedostot eivät myöskään kuluta tallennustilaasi.

Tuetut tiedostomuodot: 
  • .doc 
  • .docx 
  • .xls 
  • .xlsx 
  • .ppt 
  • .pptx


Aikaisemmin käytössä ollut Google Cloud Connect on poistunut 30.4.2013 alkaen.
Asentamalla Google Driven Desktop -sovelluksen päästään Cloud Connectin kaltaisiin toimintoihin käsiksi, mutta käytettävyyttä on uudistuksen myötä parannettu.

1. Avaa Word, Excel tai Powerpoint, klikkaa Google Cloud Connect -painiketta, ja valitse Google Cloud Connect Settings -> Logout
2. Poista Google Cloud Connectin asennus koneelta. Tämä voi vaatia järjestelmänvalvojan oikeudet. Start -> Control Panel -> Programs and Features -> Uninstall or change program, valitse Google Cloud Connect, ja paina Uninstall.
3. Asenna Google Drive Desktop PC:lle tai Macille. Käynnistä Google Drive uudelleen jos se oli jo asennettuna, tai käynnistä tietokone uudelleen jos Google Driven uudelleenkäynnistys ei onnistu.
4. Kirjaudu Google-tiliisi selaimella ja varmista, että Drive on käytössäsi napsauttamalla Drive-linkkiä. Varmista, että tiedostot jotka haluat synkronoitavan koneellesi ovat My Drive-kansiossasi. Shared with me -kansiossa olevat kohteet saa synkronoitua omalle koneelleen Driven kautta valitsemalla ne ja vetämällä ne kohteen My Drive päälle.

Katso myös ohje Office -tiedostojen lataamisesta ja muuntamisesta Driveen verkkosovelluksessa täältä.