Ohjeet Käyttäjälle‎ > ‎Drive‎ > ‎

Drive käyttöliittymä

Drivessä pääset luomaan, muokkaamaan ja jakamaan dokumentteja, kuten asiakirjoja, esityksiä ja taulukoita.

Driven uusi versio on julkaistu ja tällä hetkellä siihen päivittäminen on käyttäjille vapaaehtoista. Tästä syystä liikkeellä on kahta erilaista versiota Driven käyttöliittymästä. 

Näin voit päivittää Drivesi: ohje

Uusi Drive:


1. Hakukenttä: Dokumenttien hakutoiminnot auttavat löytämään tiedostot nopeasti suurenkin tiedostomäärän joukosta.

2. Uusi -painikke: Painikkeen kautta pääset luomaan dokumentteja. Seuraavat tiedostomuodot ovat käytössä: Asiakirja, Esitys, Laskentataulukko, Lomake ja Piirros. Lisäksi Driveen voi lisätä sovelluksia ja luoda kansioitaTiedoston lataus -painikkeen kautta pääset tuomaan tiedostoja omalta koneeltasi Driveen. Katso tarkemmat ohjeet täältä.

3. Oma Drive/ Minulle jaetut: Drivessä on kaksi päänäkymää:

      • Oma Drive: sinun tiedostosi
      • Minulle jaetut: sisältää kanssasi jaetut tiedosto

4. Dokumenttilista: Dokumenttilistalle kirjautuu dokumentit ja tiedostot oletuksellisellisesti aakkosjärjestyksessä. Jokaisen dokumentin nimen perässä näet koska sitä on muokattu viimeksi ja kuka muokkauksen on tehnyt.

5. Info/ toiminta: Kuvaan merkityn i-painikkeen avulla voit avata tai sulkea toimintatiedot, jotka kertovat Driven tapahtumista tuoreimmat.


Vanha Drive:

Näin päivität Driven uusimman version käyttöösi: ohje


1. Hakukenttä: Dokumenttien hakutoiminnot auttavat löytämään tiedostot nopeasti suurenkin tiedostomäärän joukosta.

2. Luo- ja Lähetä -painikkeet: Luo- painikkeen kautta pääset luomaan dokumentteja. Seuraavat tiedostomuodot ovat käytössä: Asiakirja, Esitys, Laskentataulukko, Lomake ja Piirros. Lisäksi Driveen voi lisätä sovelluksia ja luoda kansioita. Lähetä -painikkeen kautta pääset tuomaan tiedostoja omalta koneeltasi. Katso tarkemmat ohjeet täältä.

3. Oma Drive/ Jaettu minun kanssani: Drivessä on kaksi päänäkymää:
    • Oma Drive: sinun tiedostosi
    • Jaettu minun kanssani: sisältää kanssasi jaetut tiedosto

4. Dokumenttilista: Dokumenttilistalle kirjautuu dokumentit ja tiedostot oletuksellisellisesti aakkosjärjestyksessä. Jokaisen dokumentin nimen perässä näet koska sitä on muokattu viimeksi ja kuka muokkauksen on tehnyt.